Innebandy Damernas Sida!

Dam Div2: Ännu en uddamålsförlust för utvecklingslaget
2017-10-10 10:34
Tyvärr blev det ännu en uddamålsförlust ytterligare för utvecklingslaget, även i match 2, som nykomlingar, i Damernas Division 2 (Göteborgsserien).
Återigen var det en snöplig förlust där faktiskt hemmalaget även denna gång kunde ha kammat hem samtliga 3 poäng.
Men man möter ett Lindome IBK som har mycket energi och som i slutet faktiskt hade kvar lite mer ork i kroppen än Green Finest. Att hemmalaget också fick avsluta matchen med endast 9 spelare var också så klart en bidragande orsak till att orken tröt.
Nu har Fristad GOIF inlett damer division 2 med två förluster men där det ändå finns många bra saker att ta med sig. Två tuffa inledande matcher och två uddamålsförluster är inget att skämmas för utan nu arbetar man bara vidare för att höja sig ännu ett snäpp.
Match redan på söndag (15/10 då man på bortaplan i Aktiviteten (A-hallen) tar sig an svårspelade Mölndals IBF. Matchstart är 16:00 och laget hoppas att det fylls på med några gröna supportrar i hallen.

13:15 1-0  Erika Isomäki assist Vendela Bjekholm

En period som hemmalaget Fristad GOIF inledde på ett utmärkt sätt. Man hittade bra uppspel och satte en bra press på Lindomes duktiga spelare.
Positioneringarna och hur man genomförde styrningarna var mycket bra.
Redan efter 4 minuters spel hade Fristad GOIF skapat 3 riktigt vassa chanser och det var ett bra spel i offensiva zonen som visades upp.
Ju längre in i perioden man kom så började dock bortalaget Lindome IBK att arbeta sig in i matchen och från minut 13 och framåt så var bortalaget vassa i sitt omställningsspel.
Men hemmalagets målvakt Monica Nilsson stod i vägen och rädda Green Finest så man kunde gå till periodvila med ledningen 1-0 på matchtavlan.

PERIOD II

01:57 1-1  LINDOME IBK
04:36 1-2  LINDOME IBK
07:04 2-2 Erika Isomäki assist -
08:36 U2 FRISTAD GOIF  (Anna Jogeland, fasthållning)
10:42 3-2 Anna Jogeland  assist  -
14:31 4-2 Stina Munter  assist  Erika Isomäki
16:19 4-3 LINDOME IBK

Period 2 blev en händelserik sådan och matchprotokollet fylldes på betydligt mycket mer än under de första spelade 20 minuterna.
Lindome IBK öppnade perioden klart starkast och tog redan efter 5 minuters spel ledningen i matchen med 2-1. Bortalaget såg då riktigt starka ut och hemmalaget fick verkligen jobba i egen zon för att hålla tätt. Monica Nilsson i hemmaburen fortsatte att storspela och fick stå för 3 rejält svettiga räddningar under inledningen av den andra perioden.
I den sjunde matchminuten så lyckas Erika Isomäki, vilken visat en bländande försäsongsform, att hennes briljanta teknik kan trolla bort många försvarare.
Ett härligt mål av Erika och så hade Fristad GOIF kvitterat, detta trots ett klart spelövertag för Lindome IBK.
I mitten utav perioden åker sedan backen Anna Jogeland på en utvisning för fasthållning, där det egentligen faktiskt verkar som som att det är bortalaget som håller fast Annas klubba, men två minuter på botbänken blir det och Green Finest får ställa upp i boxplay.
Ett starkt boxplay visas upp utav Josefin Åhman, Vanilla Persgren, Amanda Aho och Vendela Bjelkholm, och de håller ihop defensiven på ett utmärkt sätt.
När så väl Anna gör sig redo för att hoppa in igen så stressar Vendela Bjelkholm motståndarnas back till ett misstag och bollen hamnar mitt framför Anna, som precis klivit ut från utvisningsbåset. Med ny och full energi så sätter Anna fart mot motståndarkassen och enkelt sätter dit ledningsmålet 3-2.
Snacka om att "ta revansch" på utvisningen!
Efter detta mål så är det återigen Fristad GOIF som visar upp ett bra spel och skapar flera riktigt bra lägen. När perioden är slut så har ytterligare 2 mål fallit, 1 för Fristad GOIF och 1 för Lindome IBK, och resultatet 4-3 känns helt rättvist i detta skede.

PERIOD III

04:18 4-4 LINDOME IBK
05:44 4-5 LINDOME IBK
18:23 TIME OUT FRISTAD GOIF
19:29 TIME OUT LINDOME IBK

Med en för dagen mindre trupp och att 2 spelare också kliver av inför den tredje och sista perioden skulle visa sig bli avgörande för matchen. Detta i samspel med ett mycket starkt målvaktsspel från Lindome IBKs målvakt.
Redan inledningsvis på perioden så driver bortalaget upp ett högt tempo och Fristad GOIF får väldigt svårt att hänga med. Det blir mycket försvarsspel och man får försvara sig rejält i egen zon.
Detta tar så klart på krafterna, och när sedan Lindome både sätter kvitteringen 4-4 och ledningsmålet 5-4 så känns det lite tungt just för tillfället.
Fristad GOIF ändrar då spelsätt och går tillbaka till ett 2-1-2 system och får faktiskt upp farten lite igen då. 3 bra lägen i mitten utav perioden signerat Vendela Bjelkholm, Nathalie Töth och Vanilla Persgren gör att man i Green Finest känner vittring på ett mål.
Men tyvärr så håller Lindomes målvakt ihop det och inget mer mål faller i matchen.
I slutet trycker Fristad GOIF på rejält och skapar faktiskt  2 bra målchanser i spel 6-5, detta med uttagen målvakt. Man trycker på så hårt i Lindomes defensiva zon att bortalaget faktiskt tvingas ta en TIME OUT med bara ca 30 sekunder kvar att spela. Detta för att lugna ner det lite.
Resultatet står sig ändå perioden ut och även om det fanns mycket bra saker att ta med sig så var förlusten med uddamålet åter ett faktum.
Slutresultatet skrev till 4-5 till Lindome IBK.