Innebandy
Innebandy Damernas Sida!

Mardrömsstart i Alingsås
2019-02-27 20:17
Man skulle kunna skylla på att det var tisdag igår. Tisdagar brukar vara lite värre än alla andra dagar i veckan. Men det är en klen ursäkt att försöka gömma sig bakom. Det är lika bra att säga som det var. Fristad var inte tillräckligt vakna i första perioden och de fick en riktig mardrömsstart i matchen.
Redan 12 sekunder in i matchen satte hemmalaget första målet. Det gick fort och Alingsås hade högt tryck och de hade allt att vinna. Fristad hade redan dragit på sig pyjamasen, såg det ut som. Spelet satt inte som det skulle, det gick långsamt och var för okontrollerat.
När första period var slut hade hemmalaget ett övertag med 4 mål mot våra 0... Det kändes lite tungt.
I andra period vände det och Fristad, som nu rullade på två femmor och hade bytt målvakt (vilket man gjorde i slutet på första period), tog över spelet mer och mer och det började ge resultat. De hämtade in 2 mål och när andra period var slut var ställningen 2-4.
I tredje period klev ett mycket hungrigare lag ut på planen i Stadsskogshallen och de ville visa Alingsås var skåpet skulle stå! Målet var väl skyddat så att Alingsås inte fick in sina skott och spelet vände till 4-4 efter dryga sex spelade minuter. I PP kom målet som gav oss ledningen och till slut vann Fristad med 4-7.
Det var sannerligen inte en ”walk in the park”-seger, men det var en ”vi ger oss aldrig”-seger! 💚

Nu gäller det för spelarena att ladda om och fokusera på nästa match, som spelas hemma i Fristadhallen redan på fredag kväll. Då tar vi varmt emot Tvåstad KIK. Matchen startar 19:30. Du kommer väl?