Tuff kamp i Habo
2019-02-18 21:28
Gårdagens seriefinal mellan Fagerhult Habo IBK och Fristad GoIF blev en tuff, hård och fartfylld match. Precis som förväntat.
Vi visste på förhand att Fagerhult har ett bra lag och vassa poängplockare. Vi vet också att Fristad har ett bra lag. Det var precis därför situationen inför gårdagens match var så spännande och utgången ganska tungt vägande.

Fristad vann över Fagerhult på hemmaplan med 8-5, men i returmötet blev det tyvärr förlust med 10-6.
Fagerhult fick ett försprång i första period men Fristad jobbade på bra och var hack i häl efter drygt halva perioden, men sen drog Fagerhult iväg med ett par mål igen. Periodsiffror 6-3.
Fristad bytte målvakt mellan period ett och två. Monica Nilsson lämnade plats för Sara Claesson, som stod resten av matchen. Sara stod för många fina räddningar och gjorde ett bra jobb i mål. Det var nog en svettig historia, med tanke på hur många skott som motståndarna fick till.
De gröna spelade upp sig och försvarade sig utmärkt. Periodsiffrorna blev 1-1, Fristad hade BP där de jobbade bra i försvar och bröt spelet flera gånger. Inget insläppt mål under BP.
I sista perioden blir det fler mål för både Fagerhult och Fristad. Nytt BP där Fristad inte låter Fagerhult få utdelning av sin övertalighet. Fristad får även spela PP vid två tillfällen och de får utdelning i båda fallen.
Periodsiffror 3-2.
Tyvärr räckte det inte ända fram och Fagerhult fick alltså revansch på Fristad på hemmaplan.

Alexandra Rysell Johansson var åter i spel efter sin graviditet. Vi har saknat henne på plan och det verkade som att även motståndarna hade gjort det, för hon var väl påpassad på plan. Riktigt närgånget och lite väl burdust emellanåt...

Vi lyssnade av vad tränare Andreas Thern hade för reflektioner om matchen.
”Sett till hela matchen så är jag faktiskt nöjd med många delar men första perioden blir för dyr. Fagerhult startar på en växel som man bara får lyfta på hatten för, och Anteryd vaknade på en sån sida att det inte spelade nån roll hur rätt du ligger på henne. Vi gör 1-0 tidigt och sen bestämde hon sig för att göra tre snabba och det var inte mer med det. Sen är det den uppförsbacken vi behöver jobba i resten av matchen. Andra och tredje spelar vi upp oss bra och är många delar farligare och framförallt riktigt bra i försvaret men får tyvärr inte fram den spets som Fagerhult kunde plocka fram.

Den är bara att släppa nu och jobba stenhårt med att gå för full pott i resten. Det räcker att Fagerhult snubblar en match så ska kvalplatsen vara vår igen, och i värsta fall så ska vi ha fyra fantastiska prestationer i ryggen när vi går för revanschen nästa år. Vi är inte klara än.”

Det är klart att de gröna kämparna inte är klara, de ger sig inte i första taget! 💚

Vill även passa på att tacka alla gröna supportrar som ägnade söndagen åt att stötta tjejerna på plats i Habo!

Nu ångar vi på och tar tag i nästa match, som spelas på lördag kl. 13:00 i Fristadhallen. Då är det Skövde IBF som gästar oss.