Innebandy
Innebandy Damernas Sida!

En annorlunda upplevelse i Skövde
2019-02-14 13:30
I onsdags eftermiddag/kväll var Fristad GoIF på plats i Skövde Arena för att spela match. Matchen hade från början planerats in i en annan hall, men det blev ändrat. Så här i efterhand kan man undra om bytet av hall var positivt eller negativt...
Då det vanligtvis spelas handboll i hallen så kan man väl summera det hela med att det var rätt dåligt glid. Bollar som tvärstannade, klubbor som fastnade i golvet när man skulle skjuta dragskott och ett tungsprunget golv var utmaningar man fick väga in i spelet.
Men förutom det så fick vi se stundtals mycket fin innebandy med ett säkert passningsspel.
Fristad var, trots att det var vardagsmatch, på hugget direkt. Första målet satt efter 4:35 genom Ebba Hjalmarsson efter en halvknagglig pass från Emilia Klasson, men även de kan nå fram och förädlas. Dock kom Skövdes kvitteringsmål väldigt snabbt efter, nämligen 4:55.
Skövde drar på sig en utvisning 7:24 in i matchen, eller det är snarare så att Anna spelar smart och snabbt på frislag som liksom ”tvingar” Skövde att ha felaktigt avstånd.
Vi hann inte se mycket av spelet i PP då 1-2 sitter redan 7:40 genom Caroline Brandt som assisterades av Jessica Ljungqvist.
Därifrån, och framåt, är det Fristad som styr matchen. Skövde får jaga och ett tag så kliver de knappt ur egen zon, även om de har tillfälle att gå på och pressa.
Vi får se många avslut på mål och många fina chanser, men Skövdes målvakt är duktig och vi ibland lite slarviga.
Skottstatistik efter första period är 3 till Skövde och 17! till Fristad, så det rimmar lite illa med att vi leder enbart med 1-3.
Andra period är produktiv och Fristad sätter 5 baljor och släpper in noll. Nämnas bör att i period två och tre stod Sara Claesson och det var debut för henne i damlaget. Och vilken debut! Tyvärr sitter 1 boll i nätet bakom henne i period tre, men för övrigt gör hon en lysande insats! Om vi säger som så att skottstatistiken i andra period var 11-16, så ger det en bild över hur bra Sara var!
Period tre är en målfattig tillställning. Ett baklängesmål är det enda som händer på den fronten. Vi tog tag mer i matchen igen och skottstatistiken var 7-13.
Segern skrivs till 2-8, men det skulle lätt kunna ha skrivit till många fler mål till Fristads favör, och även några till Skövde.

2-8 Skövde

Matchens lirare blev Jessica Ljungqvist.

På söndag 17/2 hoppas vi att vi får se många tillresta supporters i Habo Sporthall när seriefinalen mellan Fagerhult Habo och Fristad spelas kl 16:00. Kom och heja fram våra gröna damer till en seger och ett steg närmare Allsvenskt kvalspel!