Tronskifte
2018-11-17 21:47
Sverige har inte fått nån ny regering i veckan, men ett tronskifte i damernas division 1 i Västergötland kunde åtminstone Fristad fixa till.
Dagens match mellan Fristad GoIF och Fagerhult Habo IBK var en ”måste-match” för båda lagen då det var seriefinal.

Matchen startade lite skakigt för hemmalaget och efter redan 1:18 hade motståndarna tagit ledningen. Trots att de gröna får bättre ordning på sitt spel så utökar Fagerhult Habo till 0-2 efter ca 5 spelade minuter. I detta skede tänds den där ”Fristadgnistan” och redan 13 sekunder efter motståndarnas andra mål kan Fristad reducera till 1-2. Resterande tid av första period förvaltar hemmalaget väl och har vid periodens slut vänt underläge 0-2 till ledning 3-2.

Andra period är en jämn tillställning där det kämpas flitigt om boll på plan. Fagerhult Habo kvitterar till 3-3 efter 7:41. 9:24 tar Fristad återigen ledningen men när Fristad drabbas av en utvisning så utnyttjar motståndarna sitt övertag och kvitterar till 4-4. Perioden vinns av Fagerhult Habo med 1-2.

Sista perioden får tillskrivas Fristad. De är hungriga och skapar mycket framåt. De är produktiva i målgörandet och gör 4 mål, varav 1 på straff. Och vilken straff sen! Louise Andersson kollrar fullständigt bort målvakten och kan lägga bollen i öppen kasse. Delikat!
Periodsiffran 4-1 säger en del om vilket lag som ägde spelet. Trots siffrorna så får vi ge motståndarna en applåd för deras sätt att fortsätta kämpa ända till slutsignalen ljuder. Då står det 8-5 på tavlan.