Innebandy Damernas Sida!

Dam Div 2: storseger på bortaplan i premiären
2018-10-08 08:32
Matchens lirare blev Ida Svan!

Seriepremiären för våra division 2 tjejer i Göteborg slutade i målfest! Trots en mer eller mindre helt ny trupp tog Fristad tjejerna hem en 2-7 seger borta mot Landvetter.

Klara Wahlqvist hur känns det med seriepremiär och att äntligen vara igång?

-Det känns otroligt skönt att vara igång! Tror det kommer bli en bra säsong med många utmaningar. Det var otroligt skönt att starta serien med tre poäng!

Hur skulle du beskriva matchen?

-Första perioden kändes väldigt rörig, vi jagade boll mer än att spela. Tycker egentligen det inte är en dålig period för vi tar ändå försvarsjobbet men det märks att vi är helt nya konstellationer.

I andra och tredje perioden växer vi in i matchen och får till ett helt annat bollrull som resulterar i att vi får in våra skott på mål. Jag tycker vi kämpar hela matchen där alla gör sitt bästa. I slutskedet kunde man inte tro att vi var så många nya!

Kapten Åhman håller med Klara om att tjejerna verkligen växte in i matchen.

-I lördags var vi mer eller mindre ett helt nytt lag där majoriteten aldrig har spelat i div 2 Göteborg. Göteborgsserien har helt klart bättre kvalité och spelet är mycket tuffare. Trots det kliver våra yngre tjejer in på planen och vågar ta för dig. Ju längre in under matchen får vi till ett bättre rull och vi kämpar tillsammans! Jättekul att få starta serien med tre poäng på borta planen.

-Vill även ge extra cred till Sara i mål som gör en grym match! Även alla våra nya och yngre tjejer från 02-laget går in och gör en fantastisk insats!