Innebandy
Innebandy Damernas Sida!

En dag på jobbet i Alingsås
2018-02-17 23:55
Sen lördagsmatch i Stadsskogshallen i Alingsås och med flera spelare på sjukdomslistan eller på resande fot så fick Fristad GOIF denna kväll (matchstart 17:00) endast ställa upp med 13 spelare och en målvakt.
Totalt sett var bollinnehavet otroligt högt i Fristadfavör och nog landar det procentuella bollinnehavet totalt troligen på 80-20, om man ser till hela matchen.
Dock så var det en alldeles för svag effektivitet i de grönkläddas avslut, samtidigt som man också bör nämna att IBK Alingsås målvakt även gör det riktigt bra.

En ny vinst rodde man ändå i hamn, där siffrorna till slut landade på blygsamma 5-2 i Green Finest favör.

Matchen saknade lite tryck och det var tunnsått på närkamper och dueller , och den där riktiga innebandykampen saknades.

Det var ändå en match som ledarstaben kunde få med sig några bra saker ifrån, detta om man lyssnar till vad lagets tränare och Coach Micael Svensson säger om matchen:

-Visst gör vi inte så mycket mål som vi vill men första perioden så sätter vi faktiskt många bra saker som vi ville jobba med, testa och bygga vidare på, så som bland annat  crosspassningsspelet och spelet ner i fickorna. Andra perioden går vi lite mer rakare på avslut och sätter lite snabbare och tydligare press samt använder vår vänsterkant mer, något som stundtals också föll rätt okej ut på det sätt vi ville. Dessa specifika delar är ju faktiskt också med och ser till att vi vinner andra perioden med 4-0, så kul i sig att saker man vill lägga lite extra krut på fungerar. Bollinnehavet är också otroligt högt under de två inledande perioderna och  vi rullar bra boll inledningsvis, det får man också se som ett litet extra plustecken.

Om Fristad GOIF då var överlägsna spelmässigt och dominerade med boll under de första två perioderna så vinner faktiskt hemmalaget den sista perioden med 2-0, och nollar Fristad GOIF under 20 minuter.
Starkt av hemmalaget!
Tränare Micael Svensson ger oss sin syn på detta:

-Ja vi förlorar sista perioden, och det är en period som många bara vill ”spela av och gå hem” känns det som. Finns ju ingen möjlighet att motståndet kommer ikapp men vi måste i ett sådant här skede ändå visa upp lite mer vilja , glöd, fokus och inställning. Det handlar om att göra det bästa av situationen och ändå ta jobbet, det tycker jag totalt sett vi inte gör alls i tredje och avslutande perioden. Något vi var väldigt överrens om efter matchen också, så väl spelare som ledare.   Sedan måste vi ju också vara stora i denna periodförlust och ändå hylla IBK Alingsås som faktiskt nollar oss i slutet och samtidigt, trots underläge 5-0, ändå går in och försöker skapa lite extra framåt. IBK Alingsås sliter ju på bra och med Mikaela (Johansson) mellan stolparna, som räddade mycket, så tycker jag hemmalaget ska vara nöjda med sin insats i sista perioden.

Även om det var sen lördagskväll så var den läktarsida i Stadsskogshallen som tillresta Fristad GOIF supportrar satt på välfylld, och det är kul att se att så många följer våra Green Finest. Uppskattningsvis så var det i alla fall nästan 50 stycken Green Finest supportrar på plats, något som våra damseniorer uppskattar på ett bra sätt.

-Det är fantastiskt att se att så många sluter upp en lördagskväll, och det tackar vi så klart jättemycket för. Synd då att vi bara inte kunde bjuda alla på en innebandymatch av bättre kaliber. Det får vi väl ursäkta lite. Men samtidigt så vet ju heller inte publiken, och de som kallar sig ”experter på läktaren” hur vi tänker för dagen och vad vi vill träna på. I första jobbade vi ju på vissa specifika detaljer och ser vi till andra perioden så tror jag nog att folk i för sig kan se att vi ville ha ett rakare avslutsspel och att vi använde vänsterkanten mer, där även vänsterbackarna hade mer boll. Fast visst så var matchen ingen match som man jublade åt från läktarhåll det kan jag skriva under på, underhållningsvärdet totalt sett var ju väldigt lågt, säger coach Micael (Svensson) till Fristad GOIF FanPage efter matchen.

Till matchens bästa spelare i Fristad GOIF utsågs Julia Larsson och i hemmalaget fick välförtjänt deras målvakt priset.
Bra i Fristad för dagen var också backen Lisa Öhrström och Madelene Eidfelt mellan stolparna ska också plussas för sitt spel.

IBK Alingsås - Fristad GOIF  2-5

Periodsiffror: 0-1, 0-4, 2-0
Skottstatistik: 19-37 ( 5-9, 6-15, 8-13)
(Statistik hämtat från Coach M statistikanalys)

19:25 0-1 Julia Larsson assist  -

Första perioden så dominerar de grönklädda bollinnehavet och det är egentligen bara ett lag som spelar innebandy på banan. Fristad GOIF rullar boll bra och får bra fart på passningsspelet samt att man slår många härliga crosspassningar och instickspassningar i slottet. Men även om Fristad GOIF stod för det spelmässiga under perioden så var avsaknaden av målen stort (i alla fall från läktarhåll).
Många avslut smet precis utanför eller så stod den duktiga hemmamålvakten i vägen.
19:25 så sätter ändå Fristad GOIF ledningsmålet i matchen, 1-0, och då är det så klart ett väldigt välförtjänt sådant.

PERIOD II

07:19 0-2 Alexandra RJ assist Julia Larsson
17:03 0-3 Julia Larsson assist  -
17:46 0-4 Lisa Öhrström assist Emelie Selinder
19:40 0-5 Jennifer Lundgren assist Lisa Öhrström

En period som Fristad GOIF har ändrat på några detaljer i sitt spel. Mycket spel läggs i offensiva zonen på den vänstra sidan och man kan se att backarna är med mer i spelet än tidigare, och att man vill ha backavslut.
Känns också som att spelvändningarna och sättet att vinna boll högre upp i banan även detta effektiviseras mer och målen börjar också ramla in i hemmalagets kasse.
Efter andra perioden så har Green Finest tagit ett klart grepp även i målprotokollet , och det står 5-0 till bortalaget på matchtavlan.
Och här är matchen redan avgjord känns det som.

PERIOD III

07:28 1-5 IBK ALINGSÅS
12:10 U2 IBK ALINGSÅS (Slag)
13:31 2-5 IBK ALINGSÅS

Sista perioden blir ett sömnpiller i väntan på att slutsignalen skall ljuda.
Grönklädda Fristad har slagit av rejält på takten och verkar endast göra det som behövs för att säkerhetsställa ytterligare en seger.
Inte så kul för publiken och för några så blir det till och med så att man behöver inhandla sig en kopp kaffe och en fika för att överleva sista 20 minuterna.
Hemmalaget är de som gör första målet i sista perioden och man märker att detta ger IBK Alingsås lite extra energi för nu vågar motståndet kliva upp lite högre i banan och försöker åtminstone skapa något framåt. Något som saknats under de två första perioderna.
Ytterligare ett mål till inkasseras på motståndarkontot, detta i 14:e matchminuten och då är det alltså 2-5 på tavlan.
Noteras skall att IBK Alingsås gör mål i BoxPlay, i Fristad GOIFs PP, och det tror vi inget lag tidigare gjort under säsongens seriespel.
Hemmalaget vinner också den sista perioden med 2-0, och nollar Fristad GOIF dessa sista 20 matchminuter. Starkt i sig men också skall man ju i det skedet säga att matchen redan är avgjord och att Fristad GOIF verkade gå på en lägre växel i slutet.