Innebandy
Innebandy Damernas Sida!

En stark helhetsinsats mot ett bra motstånd
2017-12-04 12:40
Glädje och lycka var det när formation 1 under dagens match mot Mullsjö AIS firade ett utav alla sina mål!

Vinst mot Mullsjö AIS med hela 12-2 och en mycket stark helhetsinsats bäddade för 3 nya poäng i damernas division 1 serie.

Men trots de stora siffrorna så var det ändå ett motstånd som bör hyllas.

Mullsjö försökte verkligen spela innebandy rakt igenom hela matchen och det syntes, och kändes, att motståndet håller på att bygga upp något bra.

Roligt att se att man oavsett ställning på matchtavlan också vågar tro på sin idé, vågar gå på anfall, försöka hitta olika spelkombinationer och skapa något bra.

Får Mullsjö bara lite arbetsro under hela denna säsong och ytterligare någon, och att både förening, tränargruppen och spelare verkligen vågar och får fortsätta att arbeta med detta spel och tänk så kan det bli riktigt bra.

Bara man får lugnet i att förstå att det kan och att det kommer att ta lite tid.

I Green Finest grupp efter matchen var man mycket nöjda.

En helhetsinsats som saknade stora dippar i spelet och där olika speldetaljer verkligen satt riktigt bra.

Så väl spelare som ledare kände också detta och det var inte många felaktiga detaljer som lyftes fram efter matchen, även om det så klart fanns sådana också.

Men att man satte så många bra delar av sitt spel och fick det att fungera gav positiv boost och det är detta man nu tar med sig in i veckans pass innan det åter är dags för match igen.

Julia Larsson hade en fantastisk innebandydag i Fristadhallen och det sprudlade glädje och energi runt henne i varje byte.

Hon stod både för galanta mål, fantastiska passningar och ett arbete som höll världsklass i betyg!

Julia utsågs också till matchens bästa spelare av sekretariatet och det var otroligt välförtjänt. Hade de hittat ngn annan hade man faktiskt börjat fundera.

Fristad GOIF rullade också på samtliga sina spelare i matchen och lät alla få speltid och känna sig ytterst delaktiga i matchen. Något som också inkluderade de båda målvakterna Madelene (Eidfelt)  och Olivia (Dinér).

DAMER DIVISION 1 Västergötland

Fristad GOIF - Mullsjö AIS  12-2

Periodsiffror:   4-0, 4-1 , 4-1

Skottstatistiken:    34-24 (9-7, 13-8,12-9)

18:10 4-0 Emelie Selinder assist Jessica Ljungqvist

Fristad GOIF satte direkt upp en högre växel inledningsvis av matchen och det bjöds både på några fina spelkombinationer och målchanser samt också ett mål i tidigt skede.

Det var härligt att se de grönklädda tjejerna spela innebandy under de första 20 minuterna och både många offensiva och defensiva detaljer man arbetat med under senaste tiden samt gick igenom innan match satt verkligen där de skulle.

PERIOD II

00:00 U2 MULLSJÖ AIS (Fördröjande av spel)

03:18 5-0 Sara Claesson assist  -

03:40 6-0 Julia Larsson assist Moa Gregorson

07:57 U2 Fristad GOIF (Felaktigt beträdande av målgård)

07:57 Straffslag MULLSJÖ AIS

07:57 Straffräddning Fristad GOIF

09:57 6-1 MULLSJÖ AIS

14:30 U2 MULLSJÖ AIS  (Hårt spel)

16:08 7-1 Anna Asplund assist Alexandra Rysell Johansson (PP5-4)

19:10 8-1 Julia Larsson assist Alexandra Rysell Johansson

Andra perioden startade som den första och Green Finest tog ett stadigt grepp inledningsvis , och radade också upp målchanser eller alternativt hotade starkt i anfallszonen.

Man skall även notera att i period 2 spelade motståndet upp sig en del och började skapa några riktigt skarpa anfall. Detta utmynnade bland annat i både ett mål och ett tilldömt straffslag.

Ett straffslag som för övrigt Fristad GOIFs duktiga målvakt Madelene Eidfelt räddade!

PERIOD III

00:55 8-2 MULLSJÖ AIS

02:46 9-2 Caroline Brandt assist Julia Larsson

07:10 U2 MULLSJÖ AIS  (Slag)

08:53 10-2 Julia Larsson assist Jessica Ljungqvist (PP5-4)

08:53 Time Out MULLSJÖ AIS

10:19 11-2 Alexandra Rysell Johansson assist Caroline Brandt

18:54 12-2 Alexandra Rysell Johansson assist Julia Larsson

Inför sista perioden så var det endast små detaljer som skulle justeras och försöka att ökas i kvalité, detta för att försöka trygga defensiven ytterligare samt öppna upp mer ytor offensivt.

Man gjorde också ett målvaktsbyte, detta så man på så vis kunde få båda målvakterna i spel. Unga Olivia Dinér fick sista tjugominutaren och gjorde det riktigt bra mellan stolparna, precis så som Madelene Eidfelt också gjort under de första 2 perioderna.

Perioden fortlöpte bra för Green Finest och Alexandra Rysell Johansson fick sätta punkt för matchen med de 2 avslutande målen.

Slutresultatet 12-2 var man nöjda med så väl spelare som ledare och det fanns väldigt många positiva plus att ta med sig från matchen in i vad som komma skall framöver.