Innebandy
Innebandy Damernas Sida!

Stabil seger med 10-4 , men mycket kan bli bättre
2017-11-15 23:56
Laget som spelade hem en säker seger med 10-4 mot IBK Alingsås under onsdagskvällen. Men alla var eniga om att det fanns mycket kvar att ge.
Stabil och säker seger i hemmamötet mot IBK Alingsås (serietrean i tabellen)  under den sena onsdagskvällen, 15/11, i Fristadhallen.
Ändå var det efter matchen ändå mycket snack i hemmalaget om att man faktiskt gjorde många misstag i matchen, inte var helt effektiva i offensiva zonen och att man tappade mycket ytor och slarvade en del.
Så klart fanns det också många bra saker att lyfta fram men alla var väldigt övertygade, både ledare och spelare, om att man kan så mycket bättre än det man visade upp under hemmamötet denna sena vardagskväll.

Vi skall dock nämna att vi inte skall ta ifrån IBK Alingsås sin fina insats och att man spelade utefter de resurser man hade. Detta samtidigt som man hade en jätteduktig målvakt mellan stolparna i Michaela Johansson (Räddade 32 skott!), en speedkula i Lisa Jansson (Fick pris som matchen bästa spelare!), en alltid lika pålitlig och spelskicklig Sandra Knookala samt mycket lovande talangen och duktiga Jennifer Andersson (Som faktiskt är född 2003 !!!).

Men det går heller inte denna kväll att konstatera att mycket måste nivåmässigt öka i Fristad GOIFs spel och att man måste höja sig spelmässigt i några moment för att kunna vara helt nöjda med denna seger.
Sedan är det ändå alltid så att det är 3 poäng som är inspelade på kontot och ytterligare en match vunnen, det kan ju ingen ta ifrån de grönklädda tjejerna oavsett.

Matchens bästa spelare priset, skänkt utav Direkten Servicekiosken i Alingsås, utsågs hemmalagets Alexandra Rysell Johansson till, och den var väl ganska odiskutabel. Med hela 4 mål i matchen och 1 assist inspelade på kontot samt massor utav härliga målchanser, ett enormt slit och ett grymt jobb så var nummer 22 väl värd detta pris!
Vi vill dock också nämna spelare som backen Anna Asplund samt mittspelaren Emelie Selinder , vilka även dessa två genomförde matchen mot IBK Alingsås på ett riktigt bra sätt.

DAMER DIVISION 1 Västergötland

Fristad GOIF - IBK Alingsås  10-4

Periodsiffror: 2-1 , 4-2, 4-1
Skottstatistiken: 42-22  (12-7, 13-8, 17-7)

17:29 2-1 IBK ALINGSÅS

Hemmalaget satte en bra fart från start och satte speciellt ett bra tryck i sina styrningar. Man vann boll högt upp i banan men hade samtidigt väldigt svårt för att vara effektiva i sina avslut.
Samtidigt så räddade motståndarnas målvakt läge efter läge och visade upp ett storspel mellan stolparna. Även hemmalagets målvakt, Fristad GOIFs Madelene Eidfeldt , fick stå för några fina ingripanden, detta då IBK Alingsås från mittdelen i perioden och framåt faktiskt vågade kliva på samt satte flera bra kontringar som det blev målchanser utav.
I 17:e minuten så avlossar planens yngsta spelare, Jennifer Andersson född 2003, ett riktigt praktskott från kanten. Skottet letar sig förbi både spelare och målvakt och IBK Alingsås reducerar till 2-1 i matchen. Snöpligt för hemmalaget som kände att man gärna hade gått till vila med en 2-0 ledning. Men målet dock värt att applådera och kul att se att bortalaget faktiskt vågar använda sig utav denna unga tjej och tro på henne fullt ut. Detta då man ger henne mycket speltid i matchen.

PERIOD II

03:18 3-1 Alexandra Rysell Johansson assist Julia Larsson
07:07 3-2 IBK ALINGSÅS
08:00 4-2 Jessica Ljungqvist assist Emelie Selinder
09:54 U2 IBK ALINGSÅS  (U2, Felaktigt avstånd)
11:56 5-2 Alexandra Rysell Johansson assist Jessica Ljungqvist
13:38 U2 Fristad GOIF  (Moa Gregorson, Otillåten Trängning)
14:59 U2 Fristad GOIF (Alexandra Rysell Johansson, Slag)
16:14 5-3 IBK Alingsås
19:28 6-3 Alexandra Rysell Johansson assist Emelie Selinder

Andra perioden blev lite konstig både spelmässig och målmässig. Hemmalaget hade mest bollinnehav och var de som rullade boll ute på banan, men samtidigt så stod man också för mycket misstag och bolltapp, och slarvade för mycket.
Några märkliga domslut skapade också lite för mycket irritation och frustration på bänken och laget hade lite problem med att komma rätt in i spelet igen.
Ändå satte man som hemmalag hela 4 mål i perioden planens gigant denna kväll Alexandra Rysell Johansson stod för hela 3 stycken utav dessa.

16:44 10-4 Julia Larsson assist Alexandra Rysell Johansson

Inför tredje perioden så blev det ett snack i omklädningsrummet om att man måste lägga full fokus på spelet och försöka att hamna rätt i ytor och börja nyttja de offensiva momenten mer som man trodde skulle skapa målchanser.
Detta fungerade bättre under den sista perioden och då ramlade även en hel del mål in, 4 stycken under sista spelade tjugo minuterna.
Inledningsmålet var en delikatess som är värt att nämna, detta när Emelie Selinder tog emot en perfekt passning från Clara Borgare och avslutade med ett tekniskt nummer från den högre innebandyskolan. Målet betydde ledning 7-3 och visade också samtidigt på att nu, just nu, så är nummer 48 redan tillbaka i fin och härlig "gammal god innebandyform" igen. Härligt att se!
Slutdelen är helt och hållet hemmalagets och man radar upp chans på chans, men har också ofattbart svårt att under perioder få bollarna att gå på mål.
Fristad GOIF avlossade visserligen 17 skott på mål under sista 20 minuterna, men mer värt att nämna är att man faktiskt skjuter ytterligare 24 skott som passerar precis utanför målramen, och hade mycket väl kunnat slinka in i nätmaskorna om siktet bara varit rätt inställt.
Hemmalagets målvakt Madelene Eidfeldt får avsluta matchen snyggt då hon i slutdelen står för en trippelräddning i sitt målvaktsområde och visar upp stor målvaktsklass i detta ögonblick.

Att segern tillskrivs hemmalaget Fristad GOIF Green Finest var inget att säga om, och man var numret för stort för sitt motstånd. Dock så var varken ledare eller spelare speciellt nöjda med matchen efteråt utan man konstaterade att, även om det fanns flera saker som var bra i matchen, så var det mycket misstag och saker som inte fungerade fullt ut under kvällens match. Saker som man måste finslipa lite mer och lägga ett större fokus på framöver.