Innebandy Damernas Sida!

Seger mot ett försvarsstarkt IBK Tygriket
2017-10-19 10:36
Andra hemmamatchen, och andra seriematchen för säsongen, för damer division 1 Västergötland, blev en match där det var Fristad GOIF Green Finest mot "Berlinmuren".
Fristad GOIF var laget som rullade boll, hade troligen ett bollinnehav i 80-20, och som förlade merparten av varje byte man hade i offensiva zonen.
IBK Tygriket klev tillbaka djupt ner i egen zon och inte ens en "Chelseabuss" var beskrivning utav motståndarnas försvarsspel för dagen utan det var rena "Berlinmuren".
Motståndarna var verkligen inriktade på att just ligga lågt och krympa ytorna i massor och ta vara på de få chanser man fick.
Något som man faktiskt gjorde riktigt bra, detta tillsammans med en starkt spelande målvakt mellan stolparna. Så IBK Tygriket skall så klart berömmas för detta.

Fristad GOIF hade svårt att bryta igenom den starka muren och även om man rullade boll på ett utomordentligt sätt så banade det inte riktigt väg för de chanser man ville skapa i offensiva zonen.
Visst så fanns det lägen och visst fanns det också situationer som borde renderat i mål, men man ska också säga att effektiviteten för de grönklädda inte heller fanns där till hundra procent denna kväll.

Men viktigaste för kvällen var ändå att man fick med sig en trepoängare, att man åter hade många i spel och att man fick se några detaljer som man eftersökte och som faktiskt ändå fungerade.
Det är detta man tar med sig in i nästföljande matcher och bygger vidare på.

DAMER DIVISION 1 Västergötland

Fristad GOIF - IBK Tygriket  6-2

Periodsiffror: 0-0, 5-2, 1-0
Skottstatistiken: 33-12  (9-1, 12-5, 12-6)

16:19 U2 IBK TYGRIKET  (Slag)

En period som faktiskt bortalaget skapar den första riktigt bra chansen, detta via ett stolpskott efter 38 sekunders spel.
Men det var faktiskt sedan den enda chans, ihop med ett distansskott, som motståndarna vaskade fram under de första spelade 20 minuterna.
Fristad GOIF stod för ett stort bollinnehav, säker 85-15 i procent eller till och med mer, men lyckades inte bräcka det trånga och tighta försvaret som IBK Tygriket ställde upp i.
Många bra chanser skapades och faktiskt så fanns det också hela 9 bra möjligheter att ta ledningen i matchen, men dessa avslut räddades utav en duktig målvakt i bortalaget.
Att perioden slutar 0-0 känns märkligt och hade en utomstående inte vetat om resultatet utan bara kommit in i hallen och sett det spelmässiga hade denne nog trott att det åtminstone skiljde en 5-6 bollar mellan lagen.
Första perioden fick också startas lite ryckig då man i hemmalaget endast hade 3 backar från start, och att det fattades en toppforward. Detta berodde på att två spelare hade varit iväg på talangträning i Västerås (Jennifer Lundgren & Ida Lindblom) då de blivit utvalda att visa upp sig för landslagsledningen på flick och damsidan på en lägerdag, och inte han i tid till matchstart.

18:41 5-2 IBK TYGRIKET

Efter justeringar i spelet i paus och ändringar i bland annat hur man skulle nyttja vissa ytor i uppspelen samt avslutsdel så kom faktiskt Fristad GOIF direkt att skapa flera vassa chanser inledningsvis på den andra perioden.
Ett mål föll också redan efter ca 2 minuters spel, via det att Jessica Ljungqvist hittade en lucka och kunde sätta bollen bakom bortalagets målvakt.
Assisten kom från Emelie Selinder, vilken gjorde comeback i damernas division 1 efter sin mammaledighet.
Efter inledningsmålet var det faktiskt spel mot ett mål och det borde ha ramlat in ytterligare något för Green Finest.
Lite chockartat blev det då när bortalaget IBK Tygriket på sin första chans i perioden lyckas kvittera och göra 1-1. Men man kan verkligen kalla det att motståndarna var effektiva och tog vara på sina chanser.
Det lossnade sedan för hemmalaget i mittendelen utav perioden och då mellan minut 10 och 12 så lyckades man överlista det låga försvaret i IBK Tygriket och sätta inte mindre än 3 mål. Visst var det också lite tur på något utav målen men ledning i matchen med 4-1 var ändå ett faktum.
I 18:e minuten så gjorde sedan Erika Isomäki sitt andra mål för dagen, detta på en märklig situation och några konstiga studdsar, men mål var det och 5-1 på tavlan.
Bortalaget sätter faktiskt ett reduceringsmål innan perioden är slut, 5-2, via ett bra avslut från en utav deras absolut bästa spelare i matchen (Forwarden Anna Nilsson).Ett starkt avslut!
Fristad GOIF stod i perioden för flertalet bra lägen, fortsatte att inneha bollinnehavet men bortalaget stod upp enormt i täck och IBK Tygrikets spelare måste verkligen kunnat räkna bollmärken på allvar under kvällen efter matchen. Men motståndet vek aldrig ner sig och vågade stå upp och kliva in i bollbanan hela tiden , och stå i vägen för Fristad GOIFs avslut, och det ska man ha beröm för.

PERIOD III:
00:28 6-2 Alexandra Rysell Johansson  assist  Ida Lindblom

Inledningen på tredje perioden blev precis så bra som man ville då Alexandra Rysell Johansson satte 6-2 målet redan efter 28 sekunders spel.
Då var känslan mycket bra i laget och nu kändes det som att det skulle släppa rejält.
Tyvärr så fortsatte bortalaget att täcka skott och stod upp i bollbana gång efter gång och det blev faktiskt inte något mer mål i matchen.
Seger för hemmalaget och en trepoängare på kontot, vilket så klart kändes skönt men inte en match som man så klart helhetsmässigt var nöjda med.
Till matchen bästa spelare utsågs backen Ebba Hjalmarsson, vilken gjorde sin första dam division 1 match för säsongen, och det var härligt att se denne spelares initiativtaganden under matchen.
Toppforwarden , och ny position för dagen, Jessica Ljungqvist skall också plussas för sitt spel och agerande i en ny roll i kvällens match!