Innebandy
Innebandy Damernas Sida!

Dam Div2:Snöplig förlust med 3-4
2017-10-01 11:51
Det blev en snöplig förlust i seriepremiären för damernas utvecklingslag i  division 2, Göteborgsserien.
Pixbo Wallenstam IBK vann matchen med 4-3 efter det att bortalaget vunnit den sista perioden med 2-1.

14:00 1-1 Louise Andersson assist  -

En typisk öppningsperiod på ett seriespel med mycket bolltapp och missade passningar i båda lagen. Pixbo klart starkast inledningsvis men där hemmalaget växte in mer och mer i matchen ju längre perioden gick. I slutet så hade Fristad GOIF ett klart spelövertag , och där Green Finest målvakten Monica Nilsson också stod för stabilt spel, och skapade flera bra målchanser. Perioden slutar 1-1.

PERIOD II:
03:13 U2 PIXBO Wallenstam IBK (Slag)
15:49 2-1 Emilia Lundgren assist Jennifer Lundgren
16:17 U2 Fristad GOIF (Josefin Åhman, Slag)
17:39 2-2 Pixbo Wallenstam IBK (BP 4-5)

En riktigt bra period utav Fristad GOIF där man höjde sitt defensiva spel bra och fick ordning på många detaljer. Man hamnade mer rätt i positioneringarna och skapade väldigt många bra målchanser. När Emilia "Millan" Lundgren sätter ledningsmålet efter nästan 16 minuters spel så borde nog även hemmalaget förvaltat ngr fler målchanser ytterligare. Så att Pixbo innan periodpaus lyckades kvittera, i spel 4-5, kändes aningen snöpligt.

PERIOD III:
05:19 2-3 Pixbo Wallenstam IBK
07:08 U2 Fristad GOIF (Nathalie Töth, felaktigt byte)
09:30 2-4 Pixbo Wallenstam IBK
09:30 TIME OUT Fristad GOIF
13:36 U2 Fristad GOIF (Ida Lindblom, Otillåten trängning)
18:47 3-4 Jennifer Lundgren assist Amanda Aho

Trots oavgjort och 2-2 på matchtavlan så var det med gott självförtroende Fristad GOIF klev ut på planen inför sista perioden. Skulle laget bara fortsätta spela klokt nu och sätta några av alla de lägen man skapade skulle seger vara ett faktum. Offensiva spelet och spelvändningarna var också några delar som får stora plustecken dessa sista tjugo minuter så lite surt är det då att det var bortalaget som gjorde 2 mål och hemmalaget endast 1 mål.
I slutet spelade Fristad GOIF också i spel 6-5, med uttagen målvakt, men en sista boll ville inte in bakom en för dagen duktig Pixbomålvakt.

Många bra saker fick man ändå svar på och som man nu tar med sig inför nästa match, den hemma på lördag 7 oktober, matchstart 13:00, mot starka Lindome IBK.