Innebandy Damernas Sida!

Förlust mot Allsvenska Fröjered
2017-09-17 10:38

Ett rejält sjukdom- och skade-drabbat Fristad GOIF tog sig under lördagen 16/9 an Allsvenska Fröjered IF, på bortaplanen i Tidaholm.
Att man trots ofattbart många på sjukdom och skadelistan skulle ställa in matchen var det aldrig tal om. Speciellt med tanke på att motståndet Fröjered fick en inställd match helgen innan och att detta var deras genrepsmatch.
Green Finest ville inte förstöra en planerad matchdag för hemmalaget, och en match där troligen mkt ville genomföras innan Allsvenskan drog igång.
Så Fristad GOIF valde att ställa upp med en trupp där många tongivande spelare från fg div 1 säsong tyvärr saknades.

Men de spelare som kom till start gjorde det faktiskt bra, så all heder till dem för sina insatser.

Så även om förlustsiffrorna hamnade på hela 10-4 så står faktiskt Fristad GOIF för en mer än godkänd insats och det fanns många bra saker att ta med sig in i nästa utvecklingssteg.

Visst så missade Green Finest totalt i sitt försvarsspel i början, positioneringsmässigt, och hemmalaget kunde sätta några väl enkla (men snygga) mål efter crosspassningar rakt igenom nedre slottet och avslut i mer eller mindre tom bur. Men sedan reste man faktiskt sig i matchen.

Hemmalaget ställde faktiskt upp med absolut bästa laget (enligt deras tränarstab) och det gjorde ju så klart inte Fristad GOIFs resa genom matchen enklare.
Storstjärnan Sara Anteryd visade klass och tunnlade folk både här och var, och stod för några briljanta passningar som Fristads spelare hade svårt att få grepp om.
Men totalt sett stod man alltså upp bra och bland annat visade Olivia Dinér i Fristadmålet upp ett starkt spel och stod för fantastiska 28 räddningar i matchen. Framåt visade också unga Jennifer Lundgren skottvilja och nya spelaren Stina Munter (Ny från Wårgårda IBK) försökte även hon skapa lite oreda med bra avslut i Fröjereds defensiva zon.
Men alla spelare ska berömmas för dagens insatser och det var bra att spelarna som var på plats fick denna möjlighet att matchas mot ett starkt kvalitativt Allsvenskt motstånd.

Plus även för en andra period där man stod upp bättre defensivt och där uppspelen faktiskt fungerade utmärkt. Med tanke på 3 BoxPlay och 16 skott mot egen kasse så var det mer än godkända insatser under minut 20-40, detta trots periodförlust med 3-1.
Tredje perioden så skapar Fristad GOIF också många offensiva chanser som ska noteras i anteckningsboken och skrivas plus för bakom!

Fröjered IF - Fristad GOIF 10-4

Periodsiffror: 4-1, 3-1, 3-2
Skottstatistik: 38-22 (13-6, 16-7, 9-9)
Tagna skott i täck/utanför: Totalt = 19 stycken (Endast Fristad GOIFs räknade)
Täckta skott i egen zon: 4st, 7st, 11st