Innebandy
Innebandy Sen. Herr

Fristad förlorade efter straffar
2018-03-12 10:42

Det var en jämn och rafflande tillställning vi bjöds på i Fristadhallen under söndagseftermiddagen. Fullsatt, förlängning och till slut avgörande på straffar. Annars började det bra och storpubliken hade knappt bänkat sig förrän Fristad tog ledningen med 1-0 genom Lennartsson snyggt framspelad av McVey. Tyvärr replikerar Tranemo ganska omgående och efter kvitteringen känns lite hetare. När vi åker på en femminutersutvisning efter drygt tretton minuter är det därför inte direkt oväntat att Tranemo tar ledningen med 2-1. Vi lyckas dock hålla undan resten av utvisningen och går till pausvila i underläge med ett mål.

Från och med inledningen på andra visar killarna upp en helt annan inställning och när Lennartsson, återigen på pass från McVey, kvitterar till 2-2 känns det som att vi tagit över matchen. Känslan håller i sig men när vi sitter och väntar på ledningsmålet åker vi på en till utvisning och Tranemo kan återigen ta ledningen. Efter utvisningen tar vi omgående tillbaka initiativet men trots många bra lägen blir resten av perioden mållös.

I tredje åker Tranemo på en utvisning efter 22 sekunder och minuten senare gör McVey 3-3 via den berömda köksvägen efter assist från Krafve. Stärkta av kvitteringen trycker Fristad på för ett ledningsmål men efter fem minuter agerar vi passivt när en viss Johan Magnusson tillåts dribbla sig igenom och sprätta upp 4-3. Vi låter oss inte nedslås utan fortsätter rulla boll och skapa chanser. Belöningen kommer till sist när Kettil trycker in kvitteringen framspelad av Lennartsson. De sista fem minutrarna skapar vi tillräckligt många chanser för att avgöra men Tranemos målvakt gör flera kvalificerade räddningar och håller dem kvar i matchen.

4-4 efter full tid och förlängning i tio minuter. I förlängningen vågar våra killar verkligen gå för ett avgörande medan Tranemo ser allt tröttare ut. Trots att vi skapar tillräckligt många chanser för att avgöra lyckas Tranemo reda ut situationen och ta matchen till ett straffavgörande. I straffläggningen inleder vi bäst och är i ledning med 2-0 efter tre straffar och det känns som om vi har matchen i vår hand. Tyvärr slinker Tranemo ur vårt grepp och kvitterar till 2-2. Vid det här laget är stämningen i hallen elektriskt och nu väntar sudden-straffar. I tredje omgången avgör Tranemo och ridå ner för våra grönvita krigare.

Det slutliga intrycket från matchen är ändå att vi under de två sista perioderna för matchen och sett till antalet chanser borde ha avgjort tidigare (tex är skottstatistiken 35-18 i vår favör). Tranemo är dock skickliga på att försvara sig och otroligt effektiva när de får läge. Nu väntar en svår bortamatch på onsdag och vi hoppas att så många som möjligt tar sig till Tranemo för att stödja vårt lag så att vi får till en avgörande match hemma på söndag.

Avslutningsvis vill vi även passa på tacka alla Fristadsupportrar, våra spelare och ledare som uppträdde sportsligt under straffläggningen. Dunka med klubborna i sargen och buande från publiken under pågående straffslag är inget beteende vi som förening vill förknippas med.