Dam Div 2: Förlust med uddamålet mot ”skräckmotståndet”
Fotograf: Leif Andersson, SportyPix

Utvecklingslaget har under sina säsonger i Göteborgsserierna skaffat sig en ”skräckmotståndare” i Mölndals IBF. Detta då det alltid är tuffa, jämna och energifyllda matcher där det smällt rejält i närkamperna och har bjudits på massa härliga avslut, lagen emellan.
Man har också haft otroligt svårt att just vinna dessa matcher, därav beskrivningen ”skräckmotståndare.

I första hemmamatchen för vårdelen , skulle lagen mötas igen, och Fristad GOIF var väldigt förväntansfulla och laddade. Tyvärr föll det bort massor av spelare ”längst vägen” , men ändå kunde man ställa upp med 11+1 spelare, vilket är en styrka i sig.

Det blev till slut förlust med uddamålet 3-4, där ändå motståndarna konstigt nog via en märklig Time Out i slutet av matchen bjöd in Fristad GOIF Green Finest att faktiskt kunna få med sig en poäng.
Hemmalaget hade då redan i den 16:e matchminuten tagit sin Time Out, tagit ut målvakten, valt att spela powerplay 6-4 (då en motståndarspelare i Mölndal blivit utvisad). Efter att Mölndal åter blivit fulltaliga så fortsatte Fristad att trycka på med en spelare mer, och när man i slutet började tappa lite ork och energi, och med tilldelat frislag i egen zon, så tar motståndet Time Out med ca 40 sekunder kvar. (!!)
Fristad GOIF får en behövd vila och kan då åter samla sina trupper för att förbereda ytterligare en ”attackstorm”.

Men tyvärr räcker det inte med 5 bra möjligheter i spelövertaget, Mölndal håller ihop det och får med sig alla poäng hem.

Många saker kunde gjorts bättre i matchen och det var lite enkla bolltapp mellan varven.
Första 12 minuterna av andra perioden är ändå riktigt bra stundtals, och då är det näst intill spel på ett mål.
Tyvärr slarvar hemmalaget i slutet av andra perioden och i stället för att hålla i och gå till ledning så får motståndarna sista möjligheten, sätter den i mål och kvitterar till 3-3.

Berömmas i matchen skall Erika Isomäki, vilken i mer eller mindre varje byte skapade något framåt i banan, samt att också backen Anna Jogeland även hon gör en stark match.

Till matchens bästa spelare  valdes , utav sekretariatet, också ovan nämnda Erika Isomäki vilket kändes helt rätt. Hon hade många plus på sitt konto idag.

Domarinsatsen skall också den berömmas i matchen. Ett domarpar, Bjarne Wesenlund och Henrik Carlsson,  som stod för god dialog med så väl spelare och ledare. De styrde matchen på ett utmärkt sätt, höll ett lugn, var fokuserade och skapade en bra stämning på planen.

DAMER DIVISION 2 Göteborgsserien

Fristad GOIF - Mölndals IBF  3-4

Periodsiffror: 1-1, 2-2 , 0-1
Skottstatistiken:  24-33 (7-12, 9-12, 8-9)

07:03 1-1 Erika Isomäki  assist  Johanna Avelin

Fristad GOIF öppnar perioden bra och vaskar fram 3 riktigt fina chanser tidigt i matchen.
Tyvärr så utmynnar ingen av chanserna i mål utan i stället sätter bortalaget lite snöpligt ledningsmålet 1-0  i den sjunde matchminuten.
Fristad GOIF replikerar dock snabbt och redan 9 sekunder senare sitter kvitteringen, 1-1 av Erika Isomäki, snyggt assisterad av Johanna Avelin.
Ett ”radarpar” som skulle visa sig vassa ihop i dagens match.
I slutet utav perioden så ökar bortalaget Mölndals IBF trycket en hel del och hemmalagets målvakt Sara Ivarsson får stå för några svettiga räddningar.
1-1 efter första perioden, och oavgjort speglar totalt sett första 20 minuterna och det kändes som ett rättvist resultat att kliva in i periodpause med.

PERIOD II

04:09 U2 MÖLNDALS IBF  (Felaktigt avstånd)
04:38 2-1 Anna Jogeland assist Erika Isomäki (PP5-4)
06:08 3-1 Erika Isomäki assist Johanna Avelin
10:03 3-2 MÖLNDALS IBF
19:29 3-3 MÖLNDALS IBF

En andra period som innehöll det mesta.
Tufft spel, fina duellspelssituationer samt ett fantastiskt snyggt (inövat) frislagsmål från hörnet utav hemmalaget.
En period som Fristad GOIF bjuder upp till ett riktigt bra och starkt spel stundtals. Tyvärr så bjuder man bortalaget på kvitteringen i slutet utav perioden, detta då man i stället skulle hållt i boll och vårdat den lite bättre.
Nu blev det paus och oavgjort resultat på matchtavlan i stället för ledning.
Men med ändå en bra känsla med tanke på flera bra delar som var klart bättre i andra än första perioden. Så det var ändå ett laddat gäng som fokuserade på avslutningen.

PERIOD III

09:44 3-4 MÖLNDALS IBF
16:54 U2 MÖLNDALS IBF (Obstruktion)
16:54 TIME OUT Fristad GOIF
19:24 TIME OUT Mölndals IBF

Tredje och sista perioden startade inte alls som man ville utan bortalaget var klart bästa laget inledningsvis.
Fristad lyckades visserligen skapa några spelvändningar , men utfallet på dessa blev att de bromsades upp eller avslutades med skott utanför.
Mölndal tar rättvist ledningen med 4-3 efter ca halva perioden , ett riktigt bra avslut men där hemmalagets agerande inte heller är jättebra.
Med endast 3 avslut på mål på de inledande 13 minuterna så var det också en rejäl höjning som man var tvungen att få till om man skulle få med sig några poäng i denna match.
Fristad GOIF ökade då också i sitt spel, växlade upp och skapade massa bra offensiva lägen. Dock uteblev målen tyvärr.
I slutet får Fristad GOIF ett gyllene läge då bortalaget får en spelare utvisad. Hemmalaget tar då Time Out och spelar PowerPlay 6 spelare mot 4.
Bra lägen skapades, där framförallt Vanilla Persgren har 2 riktigt fina avslut.
Inget mål där dock och inte heller i det fortsatta 6-5 spelet.

Förlusten svider lite men Fristad hade också flera saker man måste komma ihåg var bra.
Några taktiska förändringar i spelet som gjorde att bortalagets uppspel stannade av var ett plus i matchen.
Likaså backarnas sätt att följa med upp i offensiv zon och transportera boll var riktigt bra stundtals.
Mål på en inövad frislagsvariant från hörnet samt en U2 för motståndarna på en annan variant är också bra att ta med sig framöver och in i kommande matcher.