SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Fristad GoIF
Fotboll
Fotboll Seniorer Herr

Sparsörs AIK
0 - 3
Fristads GoIF
Sparsörs AIK0 - 3Fristads GoIF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 14 augusti, 15:00
Plats:Trollevi A
Tävling:
Matchnummer: 200006089
Samling:13:30, Heden
Sparsörs AIK - Fristad GoIF 0-3 (0-3)
2021-08-16 22:32

I lördags var det derby dags. En fin inramning hade skapats på Heden av härligt engagerade gröna. Det var grill, mingel, tips, uppsnack och massa Fristad supporters. Regnet öste ner nästan hela tiden. Derbymatchen mellan oss, Fristad och Saik skulle spelas kl 15:00 på Trollevi. Ett Trollevi jag känner väl efter mina två år som tränare för just Saik. Lite speciell känsla att åka dit för att möta det ”gamla” laget såklart. 

När vi kom till matcharenan så var regnet som bortblåst och solen sken och Zettergrens stod bakom grillen och i varenda hörn, precis som vanligt med andra ord. Medans spelarna kände på gräset så fick vi reda på att huvuddomaren hade tagit fel på tiden och matchen fick flyttas fram. Hur länge visste vi inte. Först snackades det om kanske 5-10minuter kanske 15. Sedan fick vi veta att vi kunde starta tidigast 15:30. Inte ett optimalt upplägg vare sig för lagen som skulle spela eller den för dagen relativt stora publik som var där för att bevittna detta derby. 

Alla ja alla man träffat de senaste veckorna har pratat om matchen och tydligen var vi stora favoriter i Fristad till att ta hem vinsten. Det ville jag och laget också tro såklart men inget vi pratat om utan vi har snarare sagt att det blir viktigt att sätta grunderna och göra ett hårt jobb för att hämta alla poängen. 

Matchen blåstes igång och vi tog genast tag i matchbilden även om det var svårspelat på den tunga och trånga planen. 

Det syntes dock att det var rätt nervöst på sina håll och det där lilla extra inte riktigt var där. Det vaskades fram några halvchanser åt oss. Efter ca 5 min drar kapten Larsson på en frispark som skapar lite oreda hos Saik men inte tillräckligt för att vi ska ta ledningen. Dryga minuten senare spelar vi oss fram och skapar ett ännu bättre frisparksläge. Denna gången tar Olle hand om den och pytsar in 1-0 till oss, Olles första balja för Fristad. 

Vi fortsätter skapa möjligheter och Saiks bästa chans är en frispark som Pontan inte behöver göra någon monster parad för att ta. 2-0 till oss kommer i 28:e minuten då Mål-Otto håller sig framme och placerar in bollen bakom Henrik Gustavsson i Saik buren. Denne Henke som enligt mig var planens kanske bäste spelare då han matchen igenom gjorde ruskiga räddningar. Precis innan paus så ordnar Vicktor Karlsson ( nej han stavar egentligen inte sitt namn så ) 3-0 och dödar där matchen och all spänning. 

I paus ändrade vi om lite då vissa kände sig lite slitna. Andra halvlek såg väl ut ungefär som första med stort bollinnehav för oss och Saik fick jaga en del boll, Henke i Saik kassen gjorde återigen några dunderräddningar och vi spelade stundtals rätt så illa. Det blev små plottrigt på mittplan och vi visade ofta bara ryggar framåt i plan och led en del av dålig rörlighet och kommunikation men vad gjorde det när solen sken och publiken ropade ”In med Adam, In med Adam”. Samme Adam som förra matchen gick in när Vicktor gick ut med ca halvtimmen kvar och visade rena Johan Mjällby takter på mitten. I denna match fick unge Adam inte lika många minuters speltid men de minuter han fick njöt han nog av. Det va sånär att han kunde kröna inhoppet med en balja men den låter vänta på sig men är rätt säker på att Adams första seniorlagsmål kommer komma rätt så snart. Grabben har ju fyllt sexton bast så visst är det väl dags snart. 

Vi vinner komfortabelt med 3-0 (3-0). Vi får inga ytterligare skador, inga onödiga kort eller sådana saker vilket är skönt men skönast är väl att vi vann och att det var uppehåll hela matchen så det stora publiken kunde få uppleva derbyt på ett torrt sätt. 

Vill tacka alla Saikare både spelare, ledare och publik för en kul och trevlig match och en fin inramning runt hela matchen. Vill såklart också rikta ett väldigt stort tack till alla Fristad supporters som kom och bar fram laget till fjärde raka segern i årets seriespel. Ett litet extra tack till Klas, Tosa, Daniel och gänget som fixat och trixat med eventet på Heden innan matchen. Ett jättetack till spelarna i Fristad som går ut och vinner matcherna även om vi inte nåt upp till någon vidare standard ännu, starkt. Vi kommer behöva komma upp i lite bättre standard kommande veckor men det kommer vi också göra och klara av. 

Nu laddar vi för tidig seriefinal på Heden på fredag då vi tar emot Annelund. Hoppas på minst lika många Fristad supporters då som i lördags. 

 

// Johan 

 

<< Tillbaka

 
 
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartners
https://www.instagram.com/fristadgoif_officiell/