Huvudförening
Föreningens historia
Fristad GoIF är en förening med gamla anor. Föreningen bildades genom sammanslagning av Fristads IF och Fristads AIF 4 januari 1944.

De äldsta av dessa föreningarna startades 1917. Sammanslagningen var inte enkel och det var många turer. Föreningen har i originalstadgar angivit Fotboll, Orientering, Friidrott, Bordtennis och skidor som idrotter man har aktivitet inom.

Hedens IP fick sitt utseende med löparbanor och gräsplanerna 1951 och det var stora rubriker om invigningen. Hedens IP är sedan dess föreningens hemma arena och tanken är att den skall vara en generationsneutral plats där människor i alla åldrar kan mötas, utbyta tankar, glädjas och känna sig trygga och välkomna.

Just glädje och trygghet är en viktig del av ”fristaandan” och ett rättesnöre för styrelse, ledare och aktiva eller passiva medlemmar i föreningen. Vad Fristad GoIF står för, finns samlat i föreningspolicyn och i den Gröna tråden.

mapsiframe.com