Innebandy Damernas Sida!

Jämn och tight drabbning
2020-02-23 19:25
I lördags trotsade vi regn och hårda vindar och tog oss till Habo Sporthall för returmöte mot Fagerhult Habo.
Sist det begav sig blev det en trist tillställning där ingenting gick vägen för Fristads del. Inställningen till denna matchen var, trots det, god och hoppfull.
Man märkte tydligt att Fristad var revanschsugna och att de hade lagt fokus på denna matchen, inte på vad som varit.
Det var tuff kamp med närkamper och ganska högt tempo från start. Kan inte tydligt säga att något av lagen ägde spelet. Fagerhult tog ledningen efter 2:50 efter en lite rörig situation där många klubbor krigade om bollen. Mål nummer två kommer efter 8:54. Bortsett från att Fagerhult fått in två bollar i period ett så är det jämnt. Skottstatistik 6-6. Fristad gör en mycket bra första period med bra press och de bryter bollar och ligger på bra. Fagerhult placerar dock en massiv försvarsmur framför eget mål i våra anfall och det är svårt att hitta luckor.
Även period två håller lagen jämna steg i skottstatistiken, 9-9. Även målmässigt blir det jämnt då lagen får in varsitt mål. Jennifer krigar in 2-1 efter 5:01 med assist av Emilia. Kort därefter svarar Fagerhult och sätter 3-1 efter 6:30. En sån där retligt, rullande boll bakom målvakt som liksom ligger blottad och bara väntar på att nån ska ta hand om den. Helst målvakten... men tyvärr var det motståndarna som gjorde det. Fristad har två PP och ett BP under period två, men tyvärr lyckas man inte göra något framåt men släpper heller inget bakåt under dem.
Period tre följer de övriga två och även den är jämn och tight. Sara C får till ett hockeyskott efter 5:17 och bollen sitter snyggt i bortre krysset och Fristad hämtar in till 3-2. Fagerhult replikerar efter 6:33 och deras skyttedrottning placerar 4-2 bakom Sara C. Skulle det varit avblåst innan? Fristadspelare var liggande efter närkamp vid sarg.
Efter 12:15 utökar Fagerhult då Anteryd på nåt konstigt sätt gör mål när hon ser ut att vara på väg bort från mål. 5-2 nu.
19:18 tilldöms Fristad straff då det var friläge men Fagerhult väljer att slå på klubban. Emmy får ställa upp och går fram mot målvakten, men tyvärr går straffen över.
Vi får hyfsa till siffrorna en aning då Jennifer sätter 5-3 efter 19:56 med assist av Anna.
Det räckte inte hela vägen fram, men hela laget gör en fantastiskt bra match! Så kul att se dem spela och följa sin tanke.
Jessica förärades med en blomsterbukett som pris för matchens lirare.
Vi får även önska Fagerhult lycka till i kvalspelet. Det vore konstigt att tro att de inte skulle nå dit, med tanke på hur tabellen ser ut i dagsläget.

Nästa match blir på hemmaplan. Lördag 29 februari tar vi emot Fröjereds IF kl 13:00 i Fristadhallen. Välkomna då! 💚