Innebandy
Innebandy Damernas Sida!

Överraskande start vändes till stark vinst
2019-11-04 20:59
Seger smakar alltid gott, men när man haft en skakig, och överraskande, inledning på en viktig match och sedan lyckas vända till en betryggande vinst, då är smaken extra söt.
Det var precis detta som hände i lördagens match mellan IBK Lockerud och Fristad GoIF på bortaplan i Mariestad.
De första 10 minuterna var tighta och det såg ut som att lagen skulle följas åt målmässigt. Lockerud satte första baljan redan efter 40 sekunder och Fristad blev lite ställda och fick jobba för att forma spelet. I femte spelminuten kunde Fristad kvittera men det dröjde bara en dryg minut innan Lockerud återigen tog ledningen.
Nu såg man att de gröna damerna riktigt bestämde sig för att ta hand om matchen och inte låta Lockerud vara i ledning länge till. Ungefär 50 sekunder tog det innan tanke blev till handling. 2-2 höll sig sedan fram till trettonde spelminuten då ledningsmålet för Fristad kom. Innan perioden var slut hade Fristad drygat ut ledningen med ytterligare ett mål.
Vi fick se ett lag som rullade boll, hittade ytor, skapade möjligheter och hittade lösningar och de spelade så bra!
I andra period lät vi inte Lockerud göra något mål. Försvaret var bra och alla jobbade starkt både framåt och hemåt. Sara C var stabil i mål. I andra periodpausen hade Fristad ett övertag med 2-7.
Fristad nöjde sig inte med att leda med 5 mål, de ville ha mer. De jobbade på, Lockerud blev frustrerade och tappade lite fokus på spelet.
Vid slutsignal hade Fristad jobbat ihop en skön vinst och slutresultatet skrevs till 3-12.
Vi fick, återigen, bevittna riktigt bra innebandy och ett lag som jobbar för varandra.