Målfest i Mullsjö
2018-12-10 16:44
I fredags packade vi in laget i bussen och rullade iväg mot Nyhemshallen. Årets sista match, för Fristads damer, skulle spelas och det var Mullsjö AIS som skulle stå för motståndet.
Spelarna hade siktet inställt på vinst och det var ett lugnt, tryggt och spelsuget gäng som bussades iväg.

Tjejernas hunger på vinst och poäng lät inte vänta på sig. Redan 1:27 in i matchen punktmarkerade Louise Andersson målvakten, och överlistar densamma, och sätter 0-1 efter inspel av Rebecca Granberg.

Fristad tog tidigt tag i taktpinnen och var styrande i spelet mestadels av matchen.
Mål nummer 2 kom efter 8:15, i powerplay. I slutet av perioden satte Fristad 3 mål inom loppet av knappt 3 minuter vilket gav oss ett bra försprång. När perioden var slut stod det 0-5 på resultattavlan.

Period 2 var en mellanperiod, inte lika målrik men chanser fanns. Det blev dock 1-1 i perioden. Mullsjö passade på att byta målvakt efter vårt femte mål, och det visade sig vara ett bra drag då hon var bra med i mål. Anna Asplund drabbades av en 5-minuters utvisning i slutet av perioden och det öppnar för möjligheter för Mullsjö. Fristad håller dock undan motståndarna på ett finfint sätt under hela utvisningstiden.

Period 3 är av lite mer frustrerad karaktär för hemmalaget då de har ett stort underläge att jobba ikapp. Det resulterade i ett par utvisningar som inte gagnade dem.

Slutresultatet skrivs till 1-9 och Fristad lämnar Mullsjö med 3 nybakade, rättvisa poäng. Tjejerna gör en bra match och de jobbar för varandra.

Jennifer Lundgren, matchens lirare, tyckte att matchen var ojämn, men att de spelade riktigt bra stundtals, trots ett starkt fysiskt motstånd. ”Vi var med från början denna matchen och det visade sig redan på uppvärmningen”, säger Jennifer.

Nämnas bör också att Monica Nilsson gör en riktigt bra insats mellan stolparna i dagens match och hon står för många fina räddningar.

1-9: Anna Asplund / Josephine Lindberg

Nu blir det ett långt juluppehåll som varvas med julmat, familjetid, träning, spelstrategier och lek & bus tills det är dags att dra på sig matchstället igen den 12 januari.