Innebandy Damernas Sida!

Vinst med stora siffror mot Sandared
2018-11-14 20:10
I går kväll spelades det derby i Almåshallen, Sandared mot Fristad. Matcher som ligger på vardagskvällar brukar på något vis skilja sig från de mer vanliga helgmatcherna. Lite längre startsträcka kan krävas för att få igång spelet.
Igår var inget undantag. Till en början var det ganska böljande spel där varken Sandared eller Fristad tydligt ägde spelet. Trots det så var det Sandared som tog ledningen 10 minuter in i första period. I och med sitt mål fick de extra energi och satte mer press. Andreas Thern, tränare i Fristad, menar att Sandared överraskade rejält i första period och att de klev högt upp i pressen. De grönklädda tjejerna i bortalaget kom lite ur fas och när första perioden var över hade hemmalaget ledningen med 2-0.

I andra perioden var det ingen tvekan om att Fristad hade kommit i fas och satt in siktet på vinst. Pressen var hög och målen var många. Närmare bestämt 9 stycken. Kapten Caroline Brandt måste ha preppat med mycket energi innan match. Hon var ostoppbar! Ångade på och tryckte in 4 mål och fixade även en assist.

Spelaren som assisterade till Fristads andra mål var division 1 debutanten Emilia Klasson. Emilia har dragits med skada ett tag, men nu var hon äntligen redo för spel. Emilias analys av lagets prestation är att hon tror att Fristad kände sig lite bekväma i början av matchen och inte var riktigt inställda på Sandareds press. "I period två gick vi in snabbare i dueller, vi var tuffare och lyckades bättre med vårt spel. När vårt första mål kom så tände vi till ordentligt", säger Emilia.

Även period tre ägs av Fristad. Ytterligare 6 gånger rasslar det till i nätet bakom Sandareds målvakt.
Andreas Thern summerar matchen med att de hamnade på hälarna i första period men kom upp i bra tempo och effektivitet i de övriga två perioderna.

Ja, effektiva var de gröna igår. Slutresultatet skrevs till 2-15. Caroline Brandt blev utsedd till matchens lirare och med tanke på hennes effektivitet och produktivitet under matchen så var det mycket välförtjänt. Vad sägs om 6 mål och 2 assist? Inte illa för en tisdagskväll, skulle jag vilja säga.