Coach M: Tankar direkt efter match , DEL I

Mullsjö AIS - Fristad GOIF/Rydboholms SK JAS Utveckling 4-7
Nyhemshallen

Då har man landat hemma igen efter att man denna fredag fått spendera ”fredagsmyset” tillsammans med JAS utvecklingsgruppen i Nyhemshallen i Mullsjö.
Och en underbar vinst med 7-4 fick man också ta med sig hem.
Eller i alla fall spenderade jag den med delar av gruppen då några hade fått denna kväll i stället begett sig till Töreboda för långaväga bortamatch i HJ-serien mot BK Halna.
En match som dessa grabbar som deltog i den faktiskt fick med sig ett gott resultat ifrån, detta även om slutresultatet 2-2 nog känns lite ”snullet” med tanke på ledningen med 2-0 (efter mål av Dennis Rydell och Gustav Svalander).
Men bra jobbat säger vi så här inledningsvis på denna text och dessa tankar.

***
Att få bege sig från Nyhemshallen med en 7-4 seger är så klart en riktigt skön seger i sig.
Men någonstans är det alltid så att jag konstigt nog jagar situationer, moment i spelet och delar som alltid kunde gjorts bättre.
Men visst ska man njuta extra en kväll som denna.
Var nog framförallt inte på detta sätt heller som Mullsjö, i sin hemmahall, hade tänkt sig att denna kväll skulle ha slutat.
Visst så var det en liten orolig feeling i omklädningsrummet när vi samlades i Nyhemshallen runt 18:15 tiden.
Att vårt nya matchställ ej heller hunnit bli klart gjorde ju att vi fick byta lite nummer och fixa lite sådant först med gamla stället.
Och visst kan det ha skapats lite nervositet då med det ”fix och trix” som då fick göras.
Nervositet och lite stressat var det också inledningsvis på första perioden.
Att motståndet också lite turligt , men snyggt också ska tilläggas, styrde in 1-0 ledningsmålet redan efter 18 sekunder (!!) gjorde ju saken inte bättre.
Men i stället för att sjunka ihop höjde vi oss , stängde av genomspelsytan , låste motståndets uppflyttsyta och började vinna rejält mkt boll i slottet i vår egen zon, men även i kanterna.
När klockan sedan passerat ca 5 minuter vänder dagens tredjelina med Albin Green, Olle Fröjdlund, Anton Ahagen , Tim Herbertsson och Benjamin Axelsson spelet , fortsätter spela loss på motståndets sida tills ”Benny” (Benjamin Axelsson) till slut trycker upp en projektil i motståndarnas mål.
Och 1-1 är då ett faktum!
En tredjelina som vi också måste nämna går 3 plus framåt denna kväll och levererar på ett utmärkt sätt hela matchen igenom.
Efter detta växer vi bara mer och mer och vi blir klokare i sättet att minimera riskspelet samt får igång ett växlande positioneringsspel.
Och då fortsätter vi också att leverera.
Två mål ytterligare innan perioden är slut ,via Albin Green och Albin Abrahamsson.
Skön känsla att gå till vila med ledning 3-1 på tavlan, och ett litet i det skedet också målchans och spelövertag till oss i mitt tycke.

***

Inför andra perioden går vi igenom vilka ytor i egen zon vi måste stänga ännu mer och sedan vilka öppningar i spelet vi ska fortsätta nyttja men också effektivisera.
Tycker faktiskt att detta gav maxefffekt och andra perioden för vi radar upp chanser och skapar mycket, samt är mycket starkare i hur vi också agerar i vår backchecking.
Stort, STORT, plus också hur vi kommer in och stänger spelare i avslut via att snabbt hamna i bollbana och täcka skott.
Hela 14 täckta skott i egen zon i den andra perioden.
Det är , ursäkta svordomen, ta mig fan ”världsklass” i betyg på det!
Detta sammanlagt med några andra bra delar gör att vi vinner perioden med hela 3-0, vilket faktiskt också var lite i underkant känner jag.
Inte alls orättvist då på något sätt att det stod 6-1 till oss efter 40 spelade minuter.
Men att det var frustrerat i Mullsjölägret just då det kunde man både höra och se.
En riktigt bra period som vi tar med in i vår utvecklingsresa och kommer analysera så klart.
Många bra delar som kan bli nyttiga att jobba vidare med framöver.

***

Tredje perioden fortsätter vi inledningsvis att leverera bra och gör även 7-1, mål av Theo Gustavsson assist från Wilgot Jörneberg.
Sedan får vi tyvärr ingen utdelning när vi får spela powerplay i 5-3 i 2 minuter.
Även om vi hade bra chanser så måste det ju så klart vara mål när man får sådana möjligheter.
Detta ska finslipas lite extra under kommande månad också det är redan inlagt.
Efter detta låter jag de medföljande reserverna värma upp , detta för inhopp.
Och känns bra i det skedet att vi kommer få lufta även dem.
Men precis när det är dags ta lite byte så tuffar spelet till sig.
Vi får spelare utvisade, Mullsjö börjar trycka på rejält.
I samma veva får vi skada på 2 utav våra spelare och någonstans så ”rycks matchen sönder” totalt.

Mullsjö AIS tar också över stora delar utav spelet och , ja sanning är nog den att hemmalaget i detta skede har allt spelmässigt faktiskt, det blir mer pressat i Fristad GOIF/Rydboholms SK JAS försvarszon.

Då blir det också svårare att kasta in de två reserver som var tilltänkta att komma in.
Och heller inte riktigt schysst mot dem i det läget som uppstod.
En utav reserverna fick komma in och kanske endast ordagrant ”känna på det”.
Men så som det artade sig i tredje perioden så var det inte enkelt få till något bra för dem i denna match.
Surt surt surt, och aldrig kul.
Men samtidigt så vet man ju att i år är direktiven tuffare i JAS än förra året, så såhär kan det ju faktiskt bli.
Men visst, aldrig kul oavsett!
Som summa summarum så gör vi faktiskt en mycket bra insats och alla , verkligen alla, ska denna kväll berömmas för de insatser man gör.

Matchens vinnarskalle prisades Adam Poddig och Theo Gustavsson till !

***

Mullsjö AIS - Fristad GOIF/Rydboholms SK JAS 4-7

PERIODSIFFROR: 1-3, 0-3, 3-1
SKOTTSTATISTIKEN: 29-31 (8-10, 7-13, 14-8)
TÄCKTA SKOTT I EGEN ZON: 6st, 14st, 8st
(Våra egna räknade)
TAGNA AVSLUT (Ut eller i täck) : Totalt i matchen = 26 stycken
(våra egna räknade)

MATCHENS VINNARSKALLE:
Theo Gustavsson och Adam Poddig
*Men notera att insatsen av ALLA ska hyllas en dag som denna!

BlueGreen Stars:
3 Stjärnor: Theo Gustavsson / Adam Poddig
2 Stjärnor: Albin Abrahamsson
1 Stjärna: Simon Larsson / Hubert Svensson

*Detta får bli avslutet på en text och en härlig seger en kväll som denna.
Klockan har passerat 00:40 ca och känner att ögonen inte riktigt hänger med längre och huvudet sjunker allt djupare ner i kudden här hemma på Casa Del Theodore.

Avslutar väl bara med att säga då:
God natt och sov gott hela denna grupp en kväll som denna, seger för JAS och 2-2 borta i Töreboda för HJ.