Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Fristad GoIF
Innebandy
Innebandy Damernas Sida!

Tack för många fantastiska säsonger
2018-04-06 20:57

Det började med att vi kramade en liten snöboll som vi sedan satte i rullning uppför en backe.

En grönvit backe med möjligheter men också så klart lite gropar längst vägen.


Första gången jag träffade tjejerna var också en sådan där kall decemberkväll då snön faktiskt yrde en del ute.

Men man kände direkt värmen när man klev in i Fristadhallen och träffade ledarna och tjejerna. Ett lag som då leddes utav Arne Öhrström och Johan Folkesson samt Anne Rantanen och Anna-Karin Ljungströmer.

4 personer som var med i tidigt skede och verkligen såg till att ordet tillsammans betydde något och växte som en del utav denna grupps kännemärke. 

Och detta ord (Tillsammans) blev också något som vi fortsatte att arbeta med i detta fantastiska lag även efter det att dessa 4 betydelsefulla personer för Fristad GOIFs damseniorsida slutade. Tack för storartat arbete där Arne, Johan, Anne och AK, det var inspirerande att jobba med er.


När jag kom in i Green Finest, ett smeknamn på laget som faktiskt kom till så sent som säsongen 2015/2016, så var det viktigt att direkt börja bygga för något som kunde blomstra inom några säsonger framåt.

Sportchefen , som då var Anders Nyborg, köpte mina idéer och det blev direkt en kul start på detta arbete.

Tack Anders Nyborg för att du också verkligen trodde på att denna resa var möjlig. Det var ju av yttersta vikt att ha med sig de ansvariga på det ”damseniorutvecklingsprojekt” som man ville sätta.


Det började bra och många tjejer var direkt med på hur man ville arbeta.

Till att börja med så stod på schemat att under 1,5 säsong tydligt påbörja med att försöka få spelarna att se innebandyns olika taktiska moment. Små enkla detaljer som kunde göra att man lyfte sig som innebandyspelare och som gjorde att laget också höjde sin spelkunnighet. 

Det var tuffa och långa månader som framförallt innehöll mycket övningar på passen och det blev också startskottet på något som senare kom att utmynna i ett väldigt bra utvecklingsresultat.


När väl denna första del av detta arbete hade satt sig försökte jag lyfta in en större medvetenhet av vikten på att försäsongspassen utomhus också var viktiga och gav gruppen stor utveckling. I detta skede var det då perfekt att Herman Gill kom in i gruppen.

Tillsammans kunde vi börja sätta stolpar och linjer i professionella uppbyggda utomhuspass och Herman var verkligen med på noterna från början. 

Ännu bättre blev det också när det visade sig att Herman tidigare vart innebandymålvakt och att han kunde ta just målvaktsdelen under träningar och matcher , och jag kunde släppa den delen nästa helt.

Jag och Herman fick faktiskt tillsammans en mycket bra tid ihop i Fristad GOIF och på det sätt vi jobbade med laget blev faktiskt starten på jakten mot att ”ta ännu ett kliv” framåt.

Tack Herman Gill för fantastiska träningspass och otroligt roliga säsonger, detta i allt från fysprofiler till speciella taktiska och fysiska läger till grymt roliga team work dagar med laget. 

Det var under denna period som vi också jobbade väldigt mycket med steg två i bygget,  nämligen positioneringar och försvarsageranden. 

Tycker också att denna del föll väldigt bra ut och här startade framförallt den taktiska utvecklingen att ta sig ett rejält kliv. Det var också efter denna period det även var lätt att se spelarnas individuella tekniska utveckling. Nu hade också spelarna själva fått möjlighet via den så kallade Players Profile jag skapade att se sin egen statistik i denna dokumentering.

Players Profile , ett analys och utvecklingshäfte där spelarna arbetar med 6 individuellt  framtagna punkter samt fysprofilstatistik och matchstatistik.


Nu fanns en grund, en större förståelse för innebandyns grundtaktik samt moment som satt sig som inte funnits där förut.

Ett sug att också arbeta vidare fanns, detta även om resvägen från Västra Bodarna till Fristad såklart egentligen inte var helt optimal.

Men med en känsla efter att lämna varje träning med glädje så var det inte svårt att förlänga ytterligare 2 säsonger när frågan ställdes av innebandysektionens ordförande Magnus Bergenholtz.

Magnus som tillsammans med Johan Selinder nu var de som ledde detta slagskepp vidare framåt via sina poster i innebandysektionen, och två personer med massa bra tankar, olika erfarenheter och kunskap som gjorde att man själv faktiskt också som person i en förening även fick inblick i fler andra nya delar.


Tack Magnus Bergenholtz och Johan Selinder för ert fina arbete för damseniorsidan och alla timmar ni lagt ner samt alla bra dialoger jag fått ha med er! Det har varit otroligt givande.


Några personer som jag också tyckt tillfört mycket, även om de inte helt varit med runt laget på pappret är Pekka Sipilä och Peter Axelsson.

Pekka har alltid ställt upp och stöttat oss med tankar och via löktarcoachning men även som stöd i sekretariatet. Han har tillfört mycket mer än vad han själv förmodligen tror, så stort tack Pekka.

Peter Axelsson har i sin tur alltid varit en person som hjälpt till med materialfrågor med mera , och tagit på sig att hjälpa till med frågor som oftast tidsmässigt vart tuffa att få någon att göra. 

Mycket har även löst sig via Peter och vad vi gjort utan han i dessa skeden vet jag inte, så tack för detta Peter Axelsson.


Att sedan många har stöttat upp oss via funktionärsarbeten av olika slag samt supportat oss i nästan ur och skur och värme och kyla, vart vi än har varit , så har dessa personer verkligen vart med och höjt oss rejält. Att ha fått detta stöd och att ni lagt ner denna tid är magiskt att fått uppleva. 

Vilka fantastiska människor ni är som funnits och supportat oss!


Något som jag heller inte vill missa att nämna är alla de bilder som man fått med sig från matcher, turneringar, träningsläger och seriesegerfiranden, och att fotograf Leif Andersson , SportyPix, givit oss fantastiska minnen via detta.

Tack Leif Andersson för din tid du lagt på att följa vårt lag genom säsongerna!


Blickar man tillbaka och skall finna de där extra guldkornen och minnena som etsat sig fast lite mer än allt det andra positiva så är ju träningslägret i Tyskland ett utav dessa. Många spelare var med och ett bra upplägg och hörliga dagar i Wernigerode hade vi. En oförglömlig resa för mig som ledare. 

Likaså  Norgelägret  och alla hörliga cuptillfälllen i Göteborg Cup minns man så klart. Där det bland annat blev cupseger i Norge och i Göteborg Cup 1 DJ guld , 1 DJ brons , 1 Seniorbrons och 1 Seniorguld. 

Ett fantastiskt facit som förmodligen inte många får uppleva.


Under somrarna , som vi ofta under en helg varje säsong, valde att spendera i Kungshamn, med massa sol och värme, finns också många minnen.

Fantastiskt väder (allt som oftast i alla fall), trevlig turneringsinramning och så klart också att vi har i prisskåpet en silver och en guldpokal från Smögen Cup, Kungshamn. Det är underbart när man kan både njuta utav sommaren och innebandy på samma gång.


En person som vart vårt lag extremt trogen är supporten Roger Mellbin (Jessica Ljungqvist pappa).

Hur mycket jag än sitter här och funderar så kan jag inte komma på vad Roger har missat. Han har verkligen vart med överallt. Och han ryckte till och med in som ledare ihop med mig under Smögen Cup 2016 och var med och spelade hem en fin silvermedalj.

Vad vore en cuptillställning utan Roger , eller en bortamatch utan honom på läktaren. Bussätet längst fram i bussen , det som är direkt till vänster när man kliver på bussen till bortamatcherna borde  nästan också för all tid och evighet vara reserverat med namnet Roger Mellbin inbroderat i sätet. Tack Roger för alla timmar du stöttat och supportat vårt lag.


Sista säsongen , 2017-2018, så var vi 3 ledare som ledde trupperna och med en hel del nya moment så var det kul att Andreas Thern drog på sig den grönvita Coachtröja. Vi två har spenderat en hel del tid innan genom åren ihop, och framförallt får jag nämna de 11 intensiva dagarna ihop under VM i Finland , detta när jag var mentor för Andreas i början på hans ledarkarriär. Då var han med och följde mig och Tyskland under ett helt VM. 

Men vi har även ”nördat innebandy” under många luncher på Restaurang Köket. Så det var inte så att vi var nya för varandra.

Mari Leo kom från ungdomsleden där hon stöttat upp som hjälpledare och hon fick ta stort ansvar med allt runt om. Detta så allt från försäljningar, lotter, lag på IBIS , spelarmaterial och allt alltid som snabbt behöver lösas på plats fungerar. Ett sådant jobb som man inte kan vara utan men som få vill göra. 

Så tack Andreas Thern och Mari Leo för tiden tillsammans, lyckönskar er båda välgång nästkommande säsong.


Sist men absolut inte minst våran hjälpledare Stefan Schrewelius, som vi ibland fått säga till att det inte går att vara med överallt. Han brinner verkligen för sitt Fristad GOIF och är en fantastisk person att ha i gruppen. Tack Stefan för allt du slitit med genom säsongerna.


Vill också så här när det nalkas avsked ta tillfället i akt att också tacka de sponsorer som faktiskt trott på vårt sätt att arbeta och som stöttat upp oss ekonomiskt. Ni har så klart hjälpt oss på många sätt att ta oss dit vi är idag. 

Så stort tack för att ni trodde på denna resa som vi startade och att ni vart med hela vägen!Egentligen borde jag ju sedan startat med denna sista tack som jag riktar till alla tjejer som på olika sätt vart med på vägen till dit vi är idag.

Men ni är så klart svaret på att jag hängt i under alla dessa säsonger. Detta trots att jag haft otroligt långa dagar innan jag vart hemma igen i bostaden. Bodde ju under merparten utav tiden som tränare i Fristad GOIF Dam i Västra Bodarna (utanför Alingsås). Men sanningen är den att jag nästan alltid suttit på vägen hem med ett leende och konstaterat hur kul det vart att jobba med denna grupp och med folk som tror på och verkligen förstår vad som krävs för att ta sig ett steg till.Denna grupp fylld av massa Green Finest tjejer har gett mig lika mycket som jag hoppas ni känt att ni fått ut av mig som tränare och coach också.

Har verkligen försökt lägga ner nästan ”hela min själ” i detta och visst har det vart mycket extra jobb förutom träning och match med allt från specialträningspass, A B C - pass, Gamebook, Players Profile, Fysprofilen, Statistik och Analys, men det har verkligen vart värt all den tid man lagt. Detta då man känt att det uppskattats och att det vart något som många tyckt vart bra.


Har fått vara med om massa fantastiska försäsonger och på seriematchdelen har det blivit på Dam A 73 matcher, 61 vinster, 3 oavgjorda och 9 förluster, detta med målskillnad på 582-213 (+369).

På Dam U sidan har det blivit 65 matcher, 43 vinster, 5 oavgjorda och 17 förluster, detta med målskillnad på 444-239 (+205).

4 inspelade seriesegrar, 2 stycken andra platser och en tredjeplats i seriespel.

2 guld i Göteborg Cup (1 DJ18, 1 Senior) och 2 brons (1 DJ18 , 1 Senior).

1 Guld (Senior) och 1 Brons (DJ18) i Planke Cup, Norge.

1 Silvermedalj (Senior), Hasseröder Cup, Wernigerode (Tyskland).

1 guld och en silvermedalj i Smögen Cup.


Med alla dessa resultat inspelade , tillsammans med alla härliga människor man fått arbeta med, supportrarna som stöttat oss och så klart dessa fantastiska tjejer så är det svårt att inte fälla en tår av glädje och konstatera att vilka fantastiska säsonger det varit i den grönvita familjen.


Tack alla återigen för dessa underbara säsonger i Damseniorgruppen!


”Mot nya mål och utvecklingsmöjligheter”


/ Micael Svensson

  (Coach M)Nyhetsarkiv
Det tog stopp 2020-02-16 20:18
Vinst mot Lockerud 2020-02-10 20:28
Derbyseger2020-01-21 14:58
Produktiv lördag2019-12-01 19:05
Vinst i Tidaholm 2019-11-27 21:14
Målfest i Fristadhallen2019-10-27 19:38
Vinst i seriepremiären2019-09-24 09:09
Målrikt lördagsmöte2019-02-25 21:17
Tuff kamp i Habo2019-02-18 21:28
Comeback av #222019-02-16 16:53
Sköna segrar2019-02-11 18:58
Plockade hem tre poäng 2019-01-30 06:25
Med vinst i fokus2019-01-25 07:55
Spelåret startade bra 2019-01-14 19:05
Tack för i år2018-12-23 08:42
Målfest i Mullsjö2018-12-10 16:44
Tronskifte 2018-11-17 21:47
Äntligen matchdags!2018-11-12 15:44
Widing tillbaka i grönt2018-09-20 16:22
Clara Borgares tankar2018-08-23 11:56
2018-05-06 18:41
2017-11-08 10:04
Tippa damlagens matcher2017-10-02 11:59
Tactical camp 2017 dag 22017-08-21 08:01
Tactical Camp 2017 dag 12017-08-20 08:41
Smögen Cup 20172017-07-22 14:09
 
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Facebook
Instagram
Hitta till oss