Innebandy
Innebandy Damernas Sida!

Serieseger och guldhattar på i Nyhemshallen
2018-03-04 09:42
BILD: Fristad GOIF Green Finest fick pryda sig med guldhattar i Nyhemshallen, detta efter att slagit Mullsjö AIS med 9-6 och säkrat seriesegern redan i näst sista omgången.
Redan under fredagskvällen (2/3) , och i den näst sista omgången, fick Fristad GOIFs damer division 1 höja händerna i luften och jubla högt. Detta efter det att man slagit Mullsjö AIS på bortaplan med 9-6 och på så vis redan spikat seriesegern i den näst sista omgången.

Ett glatt grönt gäng som tagit trepoängare helg efter helg under säsongen och visat att man verkligen vill stå där i kvalspelet till Allsvenskan även denna säsong.

Matchen i Mullsjö var ingen utav säsongens bästa insatser men i dessa guldstunder väljer vi i stället att hylla dessa guldtjejer som under säsong 2017/2018 visat vilka som är det överlägset bästa laget i serien.
Hemmalaget Mullsjö AIS visade också faktiskt upp ett bra spel och motståndet har utvecklats mycket under säsongen. Mullsjö är ett lag som spelar innebandy och det är, precis som ledarna för vårt eget damseniorlag uttrycker sig, kul att se att ett lag inte bara ligger i skyttegravar utan vågar spela ut och bygga på något bra.
Det syns att det finns ett tänk i Mullsjö och att man faktiskt arbetar med att bygga och utveckla sitt spel på alla plan.

Fristad GOIF var det lag som ägde mest boll under matchen och man stod också för några rejält snygga spelmål, samt att man också radade upp avslut från olika ytor, gång på gång hela matchen rakt igenom.
Men man mötte också ett motstånd som inte vek ner sig i närkampsspelet och det var härligt att det blev lite tuffa närkamper där ute på banan.

Fristad GOIF Green Finest seriesegergäng , säsong 2017/2018, och alla de som deltagit i spel i Dam division 1 Västergötland:

Målvakter: Madelene Eidfelt , Olivia Dinér, Monica Nilsson

Backar: Anna Asplund, Moa Gregorsson, Ebba Hjalmarsson, Lisa Öhrström, Ida Lindblom, Clara Borgare

Mittar: Emelie Selinder, Julia Larsson, Jennifer Lundgren, Caroline Brandt, Stina Munter, Ellen Davidsson, Erika Isomäki, Amanda Aho, Louise Rysell Johansson

Toppar: Alexandra Rysell Johansson, Jessica Ljungqvist, Sara Claesson

DAMER DIVISION 1 Västergötland

Mullsjö AIS - Fristad GOIF  6-9

Periodsiffror: 1-2, 1-4, 4-3
Skottstatistiken: 18-33 (5-10,6-13,7-10)

07:37 U2 Mullsjö AIS (Hårt spel)
08:46 1-1 Moa Gregorsson assist Jessica Ljungqvist (PP5-4)
16:19 1-2 Alexandra RJ assist Julia Larsson

En match där Fristad GOIF inledningsvis satte bra fart på boll och skapade direkt några vassa lägen men där också hemmalaget Mullsjö AIS faktiskt överraskade med full energi och ett vågat men roligt innebandyspel.
Hemmalaget tar också ledningen med 1-0 , detta efter snabb omställning och ett distinkt avslut.
Strax där efter drabbas hemmalaget utav en utvisning och i följande PP gör Fristad GOIF 1-1, Moa Gregorsson fint assisterad utav Jessica Ljungqvist.
I slutet utav perioden så kliver sedan matchens bästa spelare in i handlingen och presenterar sig, detta då Fristad GOIF tar ledningen med 2-1 genom Alexandra Rysell Johansson.

12:03 2-6 Julia Larsson assist Caroline Brandt
18:54 U2 Mullsjö AIS (Otillåten trängning)
19:59 U2 Fristad GOIF (Lyftning av klubba, Alexander RJ)

Andra perioden var en händelserik sådan där det bjöds på både snygga anfall, härliga avslut, fantastiska målvaktsräddningar, tuffa närkamper och skadade spelare som fick plåstras om.
Domarna hade mycket att stå i och fick vara rejält på alerten för att inte missa något.
Fristad GOIF var det klart bättre laget genom hela perioden, detta även om hemmalaget kvitterade till 2-2 snabbt inledningsvis.
Spiken i kistan satte de grönklädda när man inom loppet utav 1 minut satte inte mindre än 3 mål i perioden.
Då var matchen i princip redan avgjord, och när sedan duktiga forwarden Julia Larsson trollade in ledningsmålet 6-2 med en minut kvar av andra perioden så var det verkligen ridå ner för Mullsjö AIS.

19:34 U2 Mullsjö AIS (Hög klubba)

Sista perioden startade Fristad GOIF precis lika bra som man avslutade den andra , och snabbt ökade man på till ledning 8-2.
Efter detta märktes det tydligt att de grönklädda slog av på tempot och man trodde nog också att hemmalaget skulle ge upp lite.
Men efter en Time Out i den 8:e matchminuten så växlade verkligen Mullsjö upp och det kom in spelare med full energi igen. Härligt att se !
Hemmalaget satte också reducering 4-8 och 5-8 snabbt, och detta klart välförtjänt.
När väl matchklockan ljöd och slutresultatet 9-6 förkunnades på tavlan så var det högt jublande glada grönklädda tjejer som sprang in och kramades på planen.
Serieseger var ett faktum , och guldhattar på!

Nu laddas det för kvalspel till Allsvenskan , och för motståndet står duktiga Partille Wizards IB. Ett lag som gått fram som en tornado i Göteborgsserien och i tidigt stadie också förklarades som seriesegrare.