Innebandy Damernas Sida!

Partille IBS slogs tillbaka med 7-5
2017-09-25 15:36
Under söndagen (24/9) stod åter föreningens Dam Div 1 inför match på bortaplan i Partille, detta för att ta sig an det lag som man förlorade mot i kvalet till Allsvenskan i våras, detta i kvalrunda 1.

Den stora fokuseringen i matchen skulle ligga på att hamna i rätt försvarsytor och sedan vända spelet på ett klokt sätt. Viktighet att använda de rätta ytorna och våga skapa och ta dueller var också nycklar som man för dagen ville trycka extra på.

Fristad GOIF är laget som tar första kommandot i matchen och sätter upp en bra offensiv med bollvinnande styrningar och full energi. Men tyvärr lyckas man inte sätta något mål bakom en starkt spelande hemmalagsmålvakt.
I den 4:e matchminuten får också Partille möjlighet att ta ledningen i matchen i PP (Spel 5-4). Men Fristad GOIF spelar ett riktigt bra försvarsspel i BP (Boxplay) och har faktiskt själva bud på ett mål med en spelare mindre på banan. BoxPlay formationen med Anna Asplund, Alexandra Rysell Johansson, Jessica Ljungqvist och Caroline Brandt visar upp ett jättefint spel med en spelare mindre på planen och spelar både klokt och tryggt. Stort plus där!

06:46 in i matchen kommer sedan ledningsmålet signerat Jessica Ljungqvist och Jennifer Lundgren (född 2000), där Jessica snyggt hittar Jennifer med en passning och där den sistnämnde sätter ledningsmålet 1-0.
Partille jobbar sig i slutet in i perioden och sätter då kvitteringen 1-1 efter 14:46, detta via ett riktigt snyggt mål och ett otagbart avslut.
Innan första perioden är över har sedan lagen gjort ytterligare var sitt mål, Fristads mål genom Johanna Avelin, detta på en fantastisk assist från Anna Asplund.
Anna som för övrig skall omnämnas som den klart bästa spelaren på banan, båda lagen sett. Spelaren från Green Finest, med nummer 14 på ryggen, stod för jättestarka 60 minuter och var utan tvekan planens gigant.

Innan andra perioden tog vid gick Coach Svensson (Micael)  i omklädningsrummet igenom några ytor som man måste se upp med samt att man även talade om hur man skulle kunna försöka effektivisera sitt spelsystem och främst offensiven.
Under minut 20 till 40 i matchen så tar Fristad GOIF över kommandot på allvar och ett jättefint kombinationsspel med kloka lösningar visas upp.
Visst skapar också motståndet några bra chanser, men dessa kan dagens duktiga målvakt i Green Finest,  Olivia Dinér , rädda.
Nämnas skall också att förutom de 3 målen som Fristad GOIF gör i den andra perioden så har man också 3 avslut i "virket".
Alexandra Rysell Johansson gör en riktigt bra period och oroar hela tiden i Partilles defensiva zon.
Med 2 mål och 2 stolpskott så visar hon både klass, fart, energi och målsinne och toppforwarden hade faktiskt bud på några ytterligare mål.
Ställning efter två perioder, ledning 5-2 till Fristad GOIF.

I tredje perioden kliver Partille IBS upp högre i banan och sätter ett bra tryck inledningsvis. Fristad GOIF har ändå några bra möjligheter också mitt i all hemmalagspress men det är Partille som efter ungefär 9 minuters spel kvitterat till 5-5.
I detta skede står matchen och väger lite och det är en hel del bolltapp och slarv i båda lagen.
Fristad GOIF är de som bäst efter ett tag åter kan få ordning på sitt spel, återigen komma i de rätta ytorna och sedan spela ett bra offensivt spel.
Detta ger utdelning och med ett enormt arbete i egen zon, med mycket bolltäck och kamp samt snabba spelvändningar, så kan Fristad GOIF efter 16:07 sätta ledningsmålet 7-5 bakom en förvånad Partillemålvakt.
7-5 målet är också en delikatess som Louise Andersson bjuder alla i hallen på. Detta efter det att Erika Isomäki stått för en fin assist.

Härlig seger och ett fullgott jobb under 60 minuter, där man behöll spelet på tre formationer hela matchen igenom.
Nämnas skall också att Jennifer Lundgren, född 2000, spelade hela matchen, och gjorde det med bravur. 2 mål inspelade på kontot mot starka Partille IBS.